תרופת על

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

11/05/2002 | 10:11 | מאת: עופר

אני בן 25 יש לי בעייה קשה בתיפקוד המיני (ליבידו) , חוסר ריכוז , חוסר תאבון...... הפסיכאטר נתן לי בפעם הראשונה remeron אשר גרמה לי לעייפות חזקה ולצימוק איבר המין עד כדי שהוא הכחיל. ובפעם השנייה הביא לי deprexn אשר גרמה לי כמו הקודמת אבל במקום עייפות גרמה ל עיירנות חזקה ולנשירת שיער חזקה . האם עליי שוב ללכת לפסיכאטר כי ממה שהבנתי אין תרופה בעלת תופעות לוואי שפוגעת בתיפקוד המיני ? האם יש תרופה טבעית שתחסוך ממני את תופעות הלוואי הנ"ל? מה עליי לעשות?

11/05/2002 | 19:02 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עופר, בהחלט עליך לחזור אל הפסיכיאטר שלך, אשר מכיר כבר את היעילות ואת תופעות הלוואי של תרופות שונות שניסיתם במקרה האישי שלך. רוב התרופות ה"טבעיות" לא הועמדו במבחן יעילות מדעי כמקובל לגבי תרופות קונבנציונאליות ולכן ספק רב אם הן תעזורנה לך. יש עדיין טווח רחב של תרופות קונבצניונאליות שתוכל לנסות, אך עליך להתאזר בסבלנות, משום שהשפעתן מורגשת רק לאחר מספר שבועות ותופעות הלוואי מופיעות מייד. עוד עליך לזכור שאם מדובר בדיכאון, ירידה בחשק המיני יכולה להיות אחת מביטוייו, אם כי נכון שתרופות מסוימות נגד דיכאון מפחיתות את החשק המיני. במקרה כזה, אתה צריך לעשות את השיקול שלך כאדם בוגר ולבחור האם כדאי לוותר על חשק מיני לתקופה מסוימת ולתת לעצמך הזדמנות לצאת מהדיכאון בעזרת התרופה או להמשיך לסבול מדיכאון, והסבל לא קטן כמו שאתה בוודאי יודע, ולהיות עם קצת יותר חשק מיני. בכל מקרה, מומלץ לשלב את הטיפול התרופותי בפסיכותרפיה (שיחות), כך שבטווח הארוך תוכל להתמודד עם הדיכאון ללא טיפול תרופתי או עם טיפול תרופתי במינון אחזקתי נמוך. אתה יכול גם לשאול את הפסיכיאטר שלך, לאחר כמה שבועות של טיפול בתרופה, האם אתה יכול להפסיק את התרופה ליום אחד בסוף שבוע, נאמר, אם נסיבות חייך מאפשרות לך תכנון יחסי מין מראש (למשל, אם יש לך בת זוג קבועה). במספר תרופות האפקט הטיפולי נשמר והחשק המיני משתפר בהפסקה כזו, אך יש להיוועץ לצורך כך בפסיכיאטר המטפל. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה