פחד מהיריון

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

08/05/2002 | 20:29 | מאת: דלית

לדוקטור שלום, יש לי בעיה . אתמול היתי אצל חבר שלי. לא שכבנו אבל אני היתי עם תחתונים והוא שם קונדום וגמר בקונדום לאחר מכן הוא לבש תחתונים . אני היתי קצת מעליו. האם אני יכולה להכנס להריון? דלית (שם בדוי).

10/05/2002 | 00:05 | מאת: שיר

יש לך יותר סיכוי לזכות בלוטו. א. זרע לא שורד טוב מחוץ לגוף. ב. כמעט בכל קונדום יש קוטל זרע עליו. אין לך שום סיבה לדאגה - אם הסיפור שלך מדוייק. למרות שזה נראה לי מוזר שגבר ישים קונדום עם הוא לא מתכוון לחדור או לפחות לגמור באזור המפשעה שלך. בכל מקרה, אם את ממש בלחץ - עדיף להפחית אותו. למזלך, "הגלולה שאחרי" זמינה בבתי המרקחת ללא מרשם רופא. זה שתי גלולות שצריך לקחת עד 72 שעות אחרי הסיפור המדאיג. (פשוט תבקשי את "הגלולה שאחרי"). קחי בחשבון שמלבד המחיר היקר שלהן- יש להן גם תופעות לוואי לא נעימות. אבל מניסיוני, עדיף לקחת אותן רק בשביל שלא יתאחר לך הווסת מהלחץ ותדאגי נורא. ודבר אחרון - אם יש לך בן זוג שכבר בשלבי לגמור לידך וכולי (למרות שעוד לא שכבתם והיית בתחתונים) - זה הזמן ללכת לגניקולוג (כן, כן) ולבקש גלולות. זה ממש פתרון נוח ומהימן. ואם שניכם לא בתולים - גם הזמן ללכת לבדיקת אידס ביחד. (הרומנטיקה בהתגלמותה המודרנית. ללכת לבדיקת אידס ביחד זו חוויה מאוד מדאיגה אבל גם מאוד מעודדת כי את רואה שאכפת לו ממך ומהיחסים שלכם). בהצלחה !

11/05/2002 | 18:09 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דלית, אם התיאור מדויק ולא היה מגע בין הפין והנרתיק אין כל סיכוי שנכנסת להיריון. את לא כותבת בת כמה את, בן כמה חברך וכמה זמן נמשכת מערכת היחסים, כך שקשה להתייחס להיבטים אחרים. אם אכן לא שכבתם בערב מסוים, אך בדרך כלל, מתקיים מגע מיני הכולל חדירה אכן מומלץ לבקר אצל גניקולוג לצורך שימוש סדיר בגלולות נגד היריון וכמובן, לשמור על אמצעי מיגון רגילים (קונדום) מסיבות אחרות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה