לחץ נפשי, חרדה, בדידות וחוסר החלטה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

07/04/2002 | 15:50 | מאת: נירית

שלום בחיי היום יום שלי אני עובדת ולומדת בקורס ערב (24) ותמיד מנסה למלא לי את הזמן בכדי שלא אכנס לדכאונות. אך החג הזה היה לי נורא. פתאום הרגשתי בודדה ולבד כי בקושי יש לי חברה אחת וחבר אין לי בכלל. אמרתי שאני אנצל את החופש הזה ללמוד אך לא יכולתי כי לא הייתי מרוכזת ונהייתי מדוכאת ממחשבות על בדידותי. בעקבות כל אלה יש לי גם קשי החלטה בקשר לדברים מסוימים וזה גורם לי ללחצים ולחרדות אם לא בחרתי במשהו או אם עשיתי בחירה לא נכונה לגבי משהו. לדוגמא: קניתי משהו מאוד יקר ולא נגעתי בו שבועיים כי אמרתי שאולי אני אחליף אותו למשהו אחר שרציתי אך לא היה ואמרו שיהיה ולא החלפתי לבסוף וכבר מאוחר ואני לא מרוצה ומבואסת מזה ואין לי חשק למוצר הזה בכלל. פשוט נכנסתי ללחצים כי רציתי משהו יותר טוב ולקחתי את זה כלכך קשה. זה ככה גם לגבי הרבה דברים בחיי כמו עם לימודים. אני לחוצה מהמצב בארץ מבדידותי ומחוסר החלטותי שכנראה כולם קשורים אחד לשני. אנא עיזרו לי ותנו לי פתרון כלשהו!

07/04/2002 | 17:53 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נירית, את אכן נשמעת במצוקה שהיא מעין בית כלא שיצרת לעצמך. הבעיות שאת מציינת וגם צירופן אצל אותו אדם מוכרות היטב, אך כמובן שהדבר אינו ניתן לפתרון בייעוץ דרך האינטרנט. העיצה המשמעותית היחידה שאוכל לתת לך הוא לפנות לעזרה מקצועית, ייתכן שבשלב ראשון יהיה צורך להיעזר גם בטיפול תרופתי ולכן האדם המתאים ביותר לכך הוא רופא פסיכיאטר. השילוב בין טיפול תרופתי ושיחות נמצא יעיל במיוחד בבעיות מסוג זה. בפנותך לפסיכיאטר צייני במפורש שאת מעוניינת גם בשיחות ובמידה והוא עצמו אינו מטפל ע"י שיחות הוא יפנה אותך לגורם מתאים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

07/04/2002 | 21:05 | מאת: נירית

שלום האם תוכל לייעץ לי על מישהו טוב? בתחילת השנה הייתי אצל פסיכולוגית אולי 9 פעמים הלכתי כי כבר הייתי מיואשת וגם נאמר לי שהיא טובה אך הרגשתי שהיא לא ממש עוזרת לי אלה רק מקשיבה ומהנהנת עם הראש. זה סתם היה בזבוז זמן וכסף וכבר לא היה לי מה להגיד לה. הייתי גם בטיפול תרופתי אך אחרי כמה זמן הפסקתי כי הרגשתי שזה עזר לי. אני רק מפחדת לחזור לזמן הזה שהייתי ממש אבל ממש על הפנים ואני עדיין לא במצב הזה. אני פשוט רוצה להיות קצת שמחה ושיהיה לי טוב לפחות ליום אחד. להרגיש חום ואהבה מחבר או אפילו חברה שאיכפת לה. לפעמים זה חסר לי אבל אני מנסה להתעלם ואומרת שיהיה טוב. האם כך???

מנהל פורום פסיכותרפיה