התלבטות קשה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

24/09/2016 | 23:19 | מאת: ש

חדשה בפורום ורציתי לשאול: מטופלת כבר הרבה שנים ובזמן האחרון יש תחושה שמשהו לא עובד כמו שצריך. המטפל חסר סבלנות, לא מבין למה אני עוד מדשדשת במקומות המועדים לפורענות? למה אני מעדיפה לשתף במרומז, אחרי כלכך הרבה שנים. ובכלל עושה רושם שהוא לא מבין למה אני לא עולה כבר על דרך המלך החיובית. ואני כבר מתחילה לחשוב על סיום, אולי עדיף, או להציג תמונה שונה מהמציאות. לפעמים אני חושבת שאולי עדיף לפול ולקום לבד מאשר לנפול מהתגובות הלא נעימות של המטפל!

היי ש מבינה את תחושותייך. ובכל זאת אחרי כמה שנים ביחד אני מניחה שיש גם תחושות טובות מהטיפול כמו גם התחושות הלא נוחות וקצרות הרוח שאת חשה לאחרונה. אני חושבת שחשוב לשתף את המטפל במה שאת מרגישה באופן הכי אותנטי. אולי הוא באמת מרגיש כך אולי זה בכלל שלו לגמרי ואולי שיחה כזו תיצור דיבור חשוב על "ההתקדמות" שאת מדברת עליה. אולי...סתם השערה, שאת דווקא בדיוק לפני שינוי ואז לעזוב כרגע את הטיפול זה בעצם בריחה משינוי? אולי :) שנה טובה מלאת דברים טובים! ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה