מה עושים...

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

28/08/2016 | 05:50 | מאת: ברק

שלום לא יודע אם זה קשור לפורום אבל... אני בן 24 בעברי מכור קשה לסמים (הרואין וקריסטל). עברתי לא מעט קהילות טיפוליות ומרכזי גמילה עד שלבסוף התנקתי. נכון להיום אני נקי כבר 6 שנים אבל התחושות הקשות מלוות אותי ולא הולכות לשום מקום. הלכתי לפסיכולוג שנה שאמר שיש לי פוסט טראומה מחיים לא פשוטים של שנים של שימוש כבד בסמים וכל מה שבא עם זה לא יודע אם זה נכון אבל מקבל תרופות לחרדה ופשוט מרגיש כאילו לא מסוגל להתמודד עם החיים הכל קשה ושחור... יש מחשבות שרודפות אותי עוד מאז והכל פשוט קשה כבר נשבר לי מכל מיני פסיכולוגים ובחיי שניסיתי להשתלב בחיים הרגילים וכלפי חוץ גם הצלחתי. אבל בפנים הכל נשאר מייאש. איך חיים את בחיים אחרי שיש מטען כל כך כבד על הגב? קצת מיואש ולא יודע מה לעשות אשמח לעצה תודה

היי ברק קודם כל חשוב להסתכל על הדבר הכי חיובי וענק שאתה מתאר והוא הנקיון והגמילה, מה שאני מניחה שהיה קשה מאד ובכל זאת עשית זאת! מה שמראה גם על כוחות, רצון, תקווה ועוד. אבל... אנשים לא מגיעים להתמכרויות מכל סוג סתם כך. בדר"כ התמכרות היא כדי לא להרגיש משהו/לחשוב על משהו/להתמודד עם משהו ועוד... ולכן סביר מאד שכשאין את הדבר שאליו מתמכרים דווקא אז יצופו כל התחושות ביתר שאת כך שמאד חשוב שבכל זאת תנסה למצוא טיפול מתאים/ מטפל מתאים גם אם זה לוקח זמן ומייאש במקצת לפעמים עד שמגיעים לתחושה שזה "זה". מה גם... שכן, יכולות להיות תחושות שקשורות לתקופת ההתמכרות עצמה וגם אותן חשוב לעבד בטיפול. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה