מחשבות ואובססיות ocd עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

25/04/2016 | 18:07 | מאת: אדם וויצמן

שלום לך..בשנים האחרונות אני סובל מטורדנות כפייתית בודק אם הדלת נעולה מספר פעמים..בודק גז רכב ועודדד.. לפני כחצי שנה נולד לי בן וקורה לי משהו מוזר אבל קצת נפוץ עולות לי מחשבות מטרידות שאני פוגע בילד שלי דמיונות ותמונות שעוברים לי בראש נגיד שאני מרביץ לו ועוד דברים הזויים לגמרה אני מודע לזה שהכל שקר והכל דמיוני ושזה לא אני זה הocd ולא מצליח להיפטר מהמחשבות הרעות..אני אדם מאוד חכם ופיקח אני אוהב את הילד שלי יותר מכל דבר בעולם..למה המחשבות לא חולפות.. לא מעוניין לקחת תרופות וכאלה..אני בנאדם נורמלי עובד אוהב את החיים הכל פיקסס מה את מציע לי לעשות כדי להבין שהמחשבות סתם שקריות איך אני מוציא אותם מהראש?

היי אדם הטיפול ב OCD בדרך כלל משלוב בין טיפול תרופתי לטיפול קוגנטיבי התנהגותי עם פרוטוקול מאד ברור. הבשורות הטובות- אפשר לעבוד על ה OCD ולצמצמו משמעותית. במידה ואינך מעוניין בטיפול תרופתי אתה יכול לפנות לטיפול קוגנטיבי התנהגותי בלבד אבל רצוי אצל מטפל שבאמת מבין בתחום ליאת.

מנהל פורום פסיכותרפיה