עצה לגבי זוגיות שהיתה לי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

22/04/2016 | 17:47 | מאת: רינת

לפני כמה שנים הכרתי בחור לא יהודי שהתאהבתי בו.בהתחלה הוא נתן לי את כל האהבה שיש אך אחרי כמה זמן שהיינו בקשר הוא עבר תאונה והיחס שלו כלפי היה מזלזל ומעליב בעקבות זה גם הלכתי לטיפולים פסיכיאטריים והיום אני לא בטיפולים ולא רוצה לחזור לטיפולים.היתה תקופה ארוכה ששכחתי ממנו אותו בן אדם ניצל בנס מהתאונה והתחתן עם בחורה לא יהודיה.כמה שנים שכחתי ממנו ובגלל שאני רווקה אני פתאום בשבוע האחרון התחלתי להתגעגע אליו אבל מחזיקה את עצמי לא להתקשר אליו כי הוא נשוי.איך אני יכולה להוציא אותו מהראש? אני ממש אשמח לעצה אני מאוד אודה לך על זה שיהיה לך חג שמח.

היי רינת אולי תנסי לחשוב מה קרה בימים האחרונים שאת עסוקה בו, יתכן שיש בימים אלו איזשהו מקור לחץ בחייך ואז לכאורה "קל יותר" לחשוב על האקס מאשר להתמקד במה שקורה כרגע. אולי אלו סתם ימי החג שמעלים זכרונות אולי משהו אחר? בכל מקרה חשוב לדבר אל הקול הרציונלי בתוכך שיודע שהוא כבר לא רלבנטי ושכל עיסוק בו מרחיק אותך מעיסוק בעתיד ובהזדמנות להכיר אדם חדש ומתאים יותר. תרגיל שעוזר: לתת לעצמך "זמן התאבססות" שבו את חושבת עליו אבל להגביל אותו נגיד: שעה בערב, ביתר הזמן את יודעת (מחליטה בינך לבינך) שאת לא עסוקה בו. תרגיל נחמד שעוזר לפעמים כשיש אובססיה מחשבתית. ליאת

25/04/2016 | 20:15 | מאת: רינת

הקלת עלי מאחלת לך חג שמח,ושבוע נפלא.

27/04/2016 | 12:39 | מאת: רינת

אני מודה לך על התרגיל הנפלא שנתת לי עשיתי אותו וזה נפלא.אבל במשך היום שאני לא עושה את התרגיל ועם אני נזכרת בו זאת אומרת יש לי דחף לחשוב עליו איזה הסחות דעת אני יכולה לעשות כדי לא לחשוב עליו ביתר היום? אשמח מאוד עם תוכלי לייעץ לי לפחות משהו אחד הסחת דעת אחת שאני יכולה לעשות עם יש לי דחף כזה.אני מאוד מאוד מודה לך ומאחלת לך חג שמח.

27/04/2016 | 19:25 | מאת: רינת

אני מחפשת אתרי תמיכה בדיכאון באינטרנט האם את יודעת על אתר שאני יכולה לפנות אליו? תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות.

מנהל פורום פסיכותרפיה