PROBLEM

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

16/04/2016 | 09:08 | מאת: אנונימי

למה אצל מישהו הזכרון היום יותר טוב ממה שהיה לפני כמה שנים ( הוא זוכר דברים מהילדות / צבא שפעם זה לא היה ככה + מבין דברים יותר מהר )

היי אנונימי לפעמים משתחררות כל מיני הדחקות ועולים כל מיני זכרונות שלא "נזכרו" עד אז. השאלה היא למה זו בעצם בעיה? ליאת

18/04/2016 | 14:07 | מאת: נעמה

שמתי לב שלאחרונה בכל פעם שאני מתוחה או מדברת על נושא מלחיץ לפני השינה זה משפיע על איכות השינה והמצב רוח וגורם לי להתעורר הרבה פעמים בלילה אני לא יודעת מה לעשות.אז מה הפתרון בטיפול פסיכותרפיה במקרה כזה?

בטיפול בודקים האם יש תוכן קבוע למחשבות, מנסים לנטר אותן, להתבונן עליהן כמו גם מנסלים ללמוד כלים להתמודד עם התכנים שעולים או כלים להרגעה עצמית מה שמכונה גם: ויסות רגשי. ליאת

18/04/2016 | 14:40 | מאת: דניאלה

לאחרונה חוויתי מספר אירועים שגרמו לי להיכנס לדיכאון ולחוסר תפקוד בינוני שכולל בין היתר בחילות וחוסר תיאבון.לאחרונה הכלב שלי נפטר וחבר שלי שנועדנו להיות ביחד ולהתחתן נפרד ממני.עם כל אלה אני לא מצליחה להתמודד,לטענתו יש לנו אהבה עמוקה אך הריבים ווהעצבים שלנו גרמו לנו להרוס את הקשר. מה עלי לעשות? אשמח לעצה מהירה.

נשמע באמת צירוף לא קל של הרבה דברים. בתקופות של עומס רגשי כתוצאה מארועי חיים לא קלים הרבה פעמים מגיבים דרך: שינויי מצב רוח, עצב,דיכאון, עייפות,תשישות, חוסא מוטיבציה, קושי ליהנות כעסים ועוד. מכיוון שאת רואה שאת משלמת מחיר על הדיכאון, הכעסים וחוסר התפקוד ממליצה לפנות לעזרה מקצועית. לא חושבת שזהי היה מקצועי מצידי לתת לך כרגע איזו עיצה "בשלןף". ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה