מה זה רגרסיה בשירות האגו?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

29/03/2016 | 20:13 | מאת: מיכ

הי ליאת, מה שלומך? מכיוון שאני נמצאת במקום טוב ואחר בטיפול החלטנו שהגיע הזמן לעבור למשהו כואב שחלמתי עליו....ולא התמודדתי עם התינוקת שבי, שדי דחיתי וקצת התכחשתי לה...וכיום אני מוכנה לקבל אותה ואת מה שמביאה, רק שעדיין אין לי מושג מה. משהו מאוד מוקדם כנראה ולכן הרבה פעמים אין לי מילים, אז דיברנו על "רגרסיה בשרות האגו" שכנראה זה מה שצפוי לי בזמן הקרוב כשנגע בזה....ביקשתי הסבר, היא קצת הסבירה ויותר היא אומרת שאי אפשר כל כך לדעת לאן נגיע....אבל הייתי רוצה לשמוע אולי ממך על מה זה אומר? אני יודעת שזה ידרוש כוחות ותלות יותר גבוהה בה כנראה, אבל אולי מניסיונך תוכלי קצת להבהיר לי מה זה אומר כשאומרים רגרסיה בשירות האגו????אנחנו מדברות על השלב הכי מוקדם בינקות....אני מאמינה שאני בידיים טובות אבל רוצה לדעת קצת יותר מה זה אומר? אפשר? וכמובן שיהיה קשה אבל היא מאמינה שאחר כך תהיה הקלה.....ואני ממש במקום מוכן לזה...

היי מיכ אני חושבת שחשוב שתשמעי מהמטפלת למה התכוונה, זה מרגיש לי שלומר את זה בשפה שלי זה תיווך לא נכון של תהליך משמעותי שמתרחש ביניכן. בגדול - לפי מה שכתבת הבנת נכון. ליאת

29/03/2016 | 20:49 | מאת: מיכ

למרות שחשוב לי לדעת קצת מה זה אומר....זה מה שהבנתי ובעצם זה ממש לא מובן :(

31/03/2016 | 20:09 | מאת: עדי

אני מוקפת במחשבות שליליות.במיוחד הרגשת הלבד וחרדה חברתית.עברתי טיפולים פסיכולוגים ופסיכיאטרים ובכל זאת עדיין אני חשה את זה.איך לנטרל את המחשבות השליליות האלו? האם יש תרגיל בפסיכותרפיה שאפשר להיעזר? זה תוקע אותי בהרבה תחומים בחיים המחשבות השליליות הללו גם כפי שהסברתי על חרדה חברתית.

03/04/2016 | 20:51 | מאת: עדי

אשמח לתשובה תודה.

מנהל פורום פסיכותרפיה