אם

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

24/12/2015 | 16:57 | מאת: מישי

אם מטפל אומר הערה, אובייקטיבית לכשעצמה, אך המטופל חווה אותה באופן מתנשא ופוגעני . האם תפקידו של המטפל לגלות רגישות ולנסות להבין מה מנקודת המבט של המטופל נחווה פוגע באמירה/יחס של המטפל? האם זה חלק מעבודה הטיפול או שלא בהכרח ואם המטופל נפגע זאת בעיה שלו שהוא כזה רגיש ולוקח אישית ? מה תפקיד המטפל? ואם המטפל חוזר על אותן אמירות שבחווית המטופל הן מתנשאות בלי לברר עם המטופל את הסוגיה והפשר לרגשותיו - האם זה סימן למטפל לא טוב? מה עבודת המטפל בעצם במצבים כאלה?

היי מישי שאלת שאלה חשובה בנוגע לטיפול בכלל. כן, המטפל אמור בהחלט להבין את נקודת המבט של המטופל ומדוע הוא נפגע, אבל אם המטפל אינו חש זאת לבד (מה שאנו מכנים: כשל אמפתי) חשוב מאד שהמטופל יעלה את העניין ויסביר מדוע נפגע. עכשיו, השאלה מה "עושים" עם הנושא מאד תלויית גישה. בגישה הדינאמית הנקודה הזו של הפגיעות שמתרחשת במה שאנו מכנים יחסי העברה בין המטפל והמטופל חשובה מאד לעבודה הטיפולית כמייצגת גם וכנראה יחסים- מחןץ לחדר הטיפולים ולכן מאד חשוב להבינה- קודם בתוך חדר הטיפולים. בגישות אחרות יותר "סיביטיסטיות" ההתיחסות תהיה לפרשנויות הקוגנטיביות שהמטופל נוטה לעשות במיוחד אלו שמכשילות אותו ומייצגות סכמות מסויימות שהוא נוטה אליהן. שבת שלום :) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה