מחלת הניקיון

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

18/05/2015 | 23:48 | מאת: בלה ווסלי

בני הבכור התחתן בגיל 40 עם אשת עסקים ולהם נולד ילד חמוד שהוא נכדי. ככרגע היא לא אי. עובדת ומטפלת בילד ובני עובד אך לא מרשה לאישתו לבשל מהפחד שתלכלך הוא לא נותן לילד לזחול מעבר לחדר שלו לסלון כדי שהוא לא יתלכלך כמובן שצריך להוריד נעלים שזה לא מטריד אותי קורה ביפן וקוריאה אך הוא כל הזמן עם מגבת וספריי לנקיון המשפחה כבר לא מבקרת כי צריך לשבת ולא לזוז שלא לדבר על בן דודו הגדול ממנו בשנה. הוא לא ככה כשהוא בא לבית של מישהו אחר אבל אז הוא לא מרשה לילד להתקרב לספה מסויימת שמה הכלב היה שם. מה אפשר לעשות אני חוששת שהוא יכניס חרדות בילד ויסגור את המרחב שלו מה אפשר לעשות?

שלום בלה אני לגמרי מבינה את חששותייך וטוב שאת כאמא וסבתא שמה לב לעניין. שומעים את דאגתך הכנה לנכד. הייתי מציעה לך לנסות לשוחח עם בנך על הנושא בעדינות מתוך נסיון להביא את נקודת המבט של הנכד. יש טיפול רגשי לנושא של אובססביות לנקיון לרוב טיפול קוגנטיבי התנהגותי והוא די ממוקד ולא ארוך אבל צריך הבנה מצד בנך שיש בעיה ושיתוף פעולה שלו עם הנושא. במידה ואת מרגישה שאת לא האדם הנכון לנהל איתו שיחה כזו והקשר עם הכלה טוב אולי כדאי להפעיל אותה? שוב מתוך אמירה שהכל סביב טובתו של הנכד. או לחשוב על כל אדם שנראה לך שיכול להגיע לליבו של בנך. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה