הטרדה מינית בילדות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

18/03/2015 | 22:29 | מאת: יובל

ליאת שלום, אני מתנצלת על הישירות בשאלתי. אני זקוקה לבן אדם שאוכל לפנות אליו בדיסקרטיות, שהוא גם כן מטפל, ולקבל ממנו עזרה אובייקטיבית, אז אני בוחרת כאן, כעת, וזקוקה לעזרה בצורה של הבהרה/אישור על משהו שקרה לי. אני בת 23. כשהייתי בת 15 אח של חברה שלי, שהיה גדול ממני, היה מנשק אותי ונוגע בי בכל מיני הזדמנויות, בחדר שלו. לא התנגדתי לכך, לא נהניתי מזה. ובשורה תחתונה- אצלי בראש, בלב ובגוף זה מתקשר עד היום לקשר אינטימי עם החבר שלי מזה מספר חודשים. זה כואב לי וזה מציק לי ביחסים איתו. לפעמים המחשבות של מה שקרה לי אז תוקפות אותי באמצע היום. אני בטיפול פסיכולוגי מזה שנה וחצי, והעניין עלה בצורה מאוד עדינה מהצד שלי. הסיבה לכך שזה עלה בצורה עדינה- היא מכיוון שכשהעליתי את זה הרגשתי מצד המטפל שלי תחושה של "זה לא ביג דיל", אני מרגישה שהוא שופט אותי על מה שקרה, שאני עושה מזה "עניין" ושיש סיבות אחרות לבעיות האינטימיות שאני חשה עם בן זוגי, שקשורות למשל להורים. כמובן שזה אף פעם לא נאמר בצורה מפורשת מצד המטפל שלי, אך אני מרגישה שאין לזה מקום בתוך הטיפול (למשל- הוא לא מעלה את זה בעצמו או שואל/מקשר את זה לשום דבר). בנוסף...אני נמצאת בטיפול קלייניני (אם כך כותבים...) וקראתי קצת, והבנתי שבכלל בטיפולים פסיכואנליטיים ההתייחסות למקרים כאלה היא שונה. בשורה התחתונה- זה נמצא אצלי הרבה יותר בראש ובמחשבות במהלך הטיפול מאשר במילים מול המטפל. אין לי ממש שאלה, הייתי חייבת לכתוב, אולי השאלה שלי היא מה עברתי שם, ולמה אני מרגישה ככה מול המטפל, אני מרגישה שאני צריכה אישור כרגע, למשהו...

היי יובל, כשעוברים הטרדה או תקיפה מינית אחד הדברים שהכי צריכים זו תחושה של תקפות למה שקרה, אדם שמאמין למה שקרה, מישהו שרואה בך לא את האשמה אלא את הקורבן ועוד. אני לא יודעת האם באמת המטפל אינו נותן לזה מקום או שאלו תחושות שלך כחלק מהאשמה עצמית שהרבה פעמים מאפיינת מי שעברה תקיפה אבל קודם כל דעי: אינך אשמה בשום אופן! אם המטפל אינו נותן לעניין מקום או שתשוחחי איתו שוב על זה או שתחשבי האם הטיפול מתאים כדי לטפל בעניין הזה, אבל אני בטוחה שחשוב לטפל בזה ושיש לזה הרבה משמעות. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה