קושי ביצירת קשרים בינאישיים

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

28/02/2015 | 12:21 | מאת: יוסף

שלום. אני בן 44 נשוי כשמונה עשרה שנה ואב לילדה בוגרת. אני חש ומבין שאני בעל מוגבלות חברתית. ואי יכולת ליצור מערכת קשר המבוססת על רגשות .במישור האישי אשתי לא מרגישה שום רגש ואמפתיה מימני והקשר שטחי למדי ומבוסס רק על פעולות טכניות כמובן שאין אינטימיות בקרבה רגשית. גם בעבודה אני חש אי שייכות ללא מארג של יחסים אמיתיים עים הסובבים הכול טכני וחסר רגשות. אין לי כלל חברים וקשרים חברתיים .אני מבין שמשהו לא נכון אצלי בהתנהגות מצב זה גורם לי לתסכול וחוסר אונים.ראוי גם לציין שאני חבר ביטחון ובעל ערך עצמי נמוך בעבר סבלתי מהתקפיי חרדה חברתיים תופעה אשר טיפלתי בה אצל מדריך לחיים שאתו אני נפגש אחת לשבועיים.אשמח לקבל הצעות טיפול והתמודדות .

היי יוסף אתה מתאר בעיה שנשמע שאתה מנסח אותה היטב ואף מודע לאופן היא משפיעה על היבטים רבים בחייך. לא לגמרי הבנתי מיהו "המדריך לחיים" ומהי הכשרתו...הייתי ממליצה על פניה לטיפול פסיכולוגי רגשי שדווקא יכול לעזור מאד לבעיה שתיארת, ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה