נשים סמכותיות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

18/02/2015 | 11:28 | מאת: אנה

היי , אני בחורה בת 30 , נשואה יש לי בעיה מאז ומתמיד: "משיכה רגשית" לנשים סמכותיות ואסרטיביות. בתיכון , בצבא, בעבודה. אני תמיד "מאתרת" אישה דומיננטית וחזקה (בד"כ מנהלת שאני תחתיה) ומפתחת אליה תלות רגשית. בד"כ מדובר בנשים מאוד דומיננטיות, שנחשבות "רעות" וקשוחות. אז אותה אישה נראת בעייני חכמה, מוכשרת, מוצלחת , אסרטיבית. ואני רק רוצה להיות כמוה ובקרבתה. עד שאותה בוסית אוהבת אותי, מעריכה אותי, ואז אני מפתחת אליה רתיעה ואז אדישות, התרחקות, וזהו. זה קרה לי גם בטיפול שהייתי בו. הייתה לי פסיכולוגית מאוד אסרטיבית וקשוחה. שחצנית וצינית. גרמתי לה לחבב אותי, וברגע שראיתי שהיא מראה סימני חיבה כלפיי ,החלטתי להפסיק את הטיפול. כאילו, פשוט ירד לי ממנה ואני כבר לא "מחזיקה" ממנה יותר. היא כבר לא חכמה ומוצלחת כפי שחשבתי. בבקשה תוכלי להסביר לי ממה העניין נובע? זה לא קורה לי עם גברים ואין לי עניין מיני בנשים. תודה

היי אנה, סביר להניח שזה קורה כי את משחזרת איזשהו דפוס קדום שלך ומוכר לך שנשמע שכיום הוא יותר פוגע מנעים כי הרי לא מדובר על יחסים שמטיבים איתך אלא להיפך. אם את מוצאת שזה משהו שמפריע לתפקודך או להרגשתך ביום יום כדאי מאד להגיע לטיפול סביב הנושא כי הנושא הוא בעצם קשר ואיכותו וטיבו, ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה