היי ליאת,

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

05/01/2015 | 07:17 | מאת: paradise

היי ליאת, מה שלומך? בהודעה הקודמת שלי אלייך המלצת לי לעזוב את הטיפול ולחפש מטפלת אחרת. ובכל זאת, היה לי צורך לחזור אליה ..אולי ללבן דברים ולהעלות מולה דברים שמטרידים אותי בקשר בינינו. הפגישה האחרונה שהייתה איתה היתה טיפה מוזרה, לא ארחיב עליה יותר מדי, אני גם חושבת שהנוכחות שלי שם הייתה יותר פיזית-שכלית מאשר רגשית. אבל הייתה בינינו התכתבות קצת קשה במייל ואפילו מייגעת. ואני לאט לאט לומדת לקבל את העובדה שאנשים הם לא מושלמים, וכן..גם שלא הכל גן עדן :-) ויש בה משהו שעוזר לי, לא יודעת להסביר.. אולי דווקא בגלל שהיא לא הכי טובה עבורי וכלפיי וכו וכו'..והקשר בינינו מורכב מעליות ומורדות והוא דינמי ומשתנה. ליאת, מה את חושבת? היא לא תפגע בי...נכון? למה שתרצה לפגוע? אני הרי אפילו לא חלק מהחיים שלה..אני סתם עבודה...אבל יש לה כל כך הרבה כוח עליי והיא יודעת עליי דברים כל כך אישיים... לפעמים אני חושבת שאם היה בינינו קשר אמיתי ולא טיפולי..אני לא בטוחה שהוא היה בכלל מתקיים... תודה לך על ההקשבה ועל כך שאת כאן...

07/01/2015 | 21:40 | מאת: גולם

הייתי חייבת להגיב- את מתארת אחת לאחת את מערכת היחסים והתחושות בטיפול ומול המטפלת שלי. מסתבר שלא רק אני חווה כך את הטיפול שלי. רק שאני עכשיו לא רואה איך אנחנו עוברות עוד משוכה.

לא חושבת שהמלצתי כמו ששאלתי אותך מה משאיר אותך איפה שכל כך לא נעים לך ואני שומעת במה שכתבת הפעם שיש דברים שמשאירים אותך, ולכן בסופו של דבר זו באמת החלטה אישית שלך האם זה מקדם ומתאים או לא. היא בטח לא תפגע בך בכוונה אבל אולי תפגע שלא בכוונה וזה חלק מקשר טיפולי.. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה