:(

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

30/10/2014 | 16:23 | מאת: מאי

למה יש פסיכולוגים שמחבקים את המטופלים שלהם ושלי לא?? למה כבר היו לי 4 ימי הולדת בזמן שאני מכירה אותה והיא בחיים לא אמרה לי מזל טוב?? סבבה שזה טיפול ויש גבולות אבל די כמה אפשר, זה לפעמים נוקשה מידי, פוגע... כשאני איתה בפגישה אני מרגישה הרבה פעמים טוב... כשאני מבקשת לדבר איתה בטלפון כמה דק כי אני מרגישה רע היא תמיד מסכימה... אבל יש דברים שהיא מאכזבת... אם היו מטופלים שלא מקבלים חיבוק , איזו מתנה קטנה לפני חופשה, בלון ביומולדת ועוד ועוד אז לא הייתי מרגישה ככה... אבל למה דווקא אני נפלתי על מטפלת קרה? לא גמישה ונוקשה... נמאס לי מהזדקקות הזאת...ואני לא יכולה לסיים את הטיפול כי אני שבויה ריגשית ואכנס לדיכאון קשה אם אעזוב.. אני גם לא רוצה לסיים... אבל נמאס לי שיש מטפלות שאוהבות את המטופלים ומשקיעות... ושלי לא!!

02/11/2014 | 08:08 | מאת: sigal

הדברים הכי חשובים בטיפול הם נועדו להגן עליינו לשמור עליינו ולשמור על המטפל . מטפל שיודע לשמור על עצמו זה מטפל שיהיה לו יותר אורך רוח להכיל לתמוך להיות בעיקר שלא פשוט שלא קל שאפילו קשה . תיראי כתבת שכשאת צריכה אותה בן הפגישות היא תמיד שם את יודעת כמה מטופלים היו הורגים בשביל קשר בן הפגישות ..היא מכילה תומכת ושם עבורך ולגישתה כנראה שהכי נכון לה /לך לשמור על הגבול של החיבוק ..חיבוק הוא דבר בעייתי של אינטימיות של הגוף שעלולה להפוך למטרידה רוב המטפלים לא מחבקים וכן מחבקים בעצם היותם בעצם ההכלה החמלה זה שהם שם ..הייתי מסתכלת על מה היא כן עבורך ובטח לא משווה עם אחרים . "נמאס לי מהזדקקות הזאת...ואני לא יכולה לסיים את הטיפול כי אני שבויה ריגשית ואכנס לדיכאון קשה אם אעזוב." יקרה תחשבי על זה שאם היא תחבק ותהיי עוד יותר מימה שהיא שם עבורך איזה תלות מטורפת תפתחי כלפייה חושבת שדווקא הגבולות והישירות שלה מגינות עלייך כי מטרת הטיפול בסופו של דבר להשאיר אותנו עצמאים ..מחבקת אותך מכל הלב עם נכון לך

היי sigal כתבה לך מאד יפה, יש ערך לגבולות וחיבוק או העדרו אינו מעיד על כך שהיא אוהבת או לא אוהבת אלא על הגבולות שלה כאדם וכמטפלת. נסי לראות את הדברים כגבולות ולא כקור או חום... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה