חסימה רגשית ומינית / דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

19/10/2014 | 09:03 | מאת: גרייס

שלום, אני ובעלי ביחד 5 שנים, בשנה הראשוונה להכרות היתה מושלמת ופתוחה, ואז קרה משהו, הבנאדם ננעל בפניי, התחיל לחפש סיבות אך לא להתמודד או להיות בתוך מערכת יחסים זוגית, תמיד יש לו עבודה חשובה שהוא חייבת לעבודה אליה, ההתרחקות לא היתה רק פיזית אלא גם נפשית (ככה אני מרגישה) אנחנו מקיימים יחסי מין לעיתים רחוקות וזה גם כי אני צריכה את זה והוא מין מתאמץ בשביל לספק אותי , גם כשזה קורה אני מרגישה שהוא לא בדיוק שם , מרגישה ריחוק , הוא נבוך מזה, מהאינטימיות שלנו ... יש גם פחד עצום מהצד שלו לנהל שיחה של אנחנו וזה בדרכ שיחות של דיקלום כתבה מעניינת . חוץ מזה מהצד הכל נראה ורוד, אנשים וחברים רואים אותנו כזוג למופת, תמיד מחוייכים, צוחקים, הוא מפנק אותי במתנות, אנחנו צוחקים ונהנים יחד (בדרכ עם חברים) כי בבית הוא בורח ישר לחדר בשביל לא ליצור איזשהי אינטימיות. ואני תמיד יושבת בצד ומחכה לאותו בחור שהכרתי שיחזור .... , עוד משהו שלא אמרתי, הוא בחור שלדעתו סובל מדיכאון ולפעמים לוקח כדורים, היה מספר פעמים אצל פסיכיאטר וזה לא עזר, יש לו חרדות לפעמים, חוסר הערכה עצמית. לדעתי הוא חסום רגשית, אני לא יודעת. הגיע הרגע שבו אמרתי דיי , צריך טיפול כי לא אוכל ככה יותר, ולכן אני רוצה לדעת מאיפה מתחילים, לאן ללכת , לאיזו שיטה או שיטות, מה יכול לעזור במצב כזה או אם בכלל? (יש לנו ילדה בת 2.5 שאליה הוא פתוח רגשית לגמריי) .

שלום גרייס, את מגדירה את הבעיה, קושי באינטימיות זוגית. תחושה שקורים דברים אבל לא ניתן לדבר עליהם. נראה לי חשוב ללכת לטיפול זוגי משום שמדובר במשהו שמתרחש ביניכם אך לא מדובר. האם הוא פתוח לאופציה כזו? האם את פתוחה לאופציה כזו? ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה