חסימה רגשית ומינית / דיכאון
דיון מתוך פורום פסיכותרפיה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום, אני ובעלי ביחד 5 שנים, בשנה הראשוונה להכרות היתה מושלמת ופתוחה, ואז קרה משהו, הבנאדם ננעל בפניי, התחיל לחפש סיבות אך לא להתמודד או להיות בתוך מערכת יחסים זוגית, תמיד יש לו עבודה חשובה שהוא חייבת לעבודה אליה, ההתרחקות לא היתה רק פיזית אלא גם נפשית (ככה אני מרגישה) אנחנו מקיימים יחסי מין לעיתים רחוקות וזה גם כי אני צריכה את זה והוא מין מתאמץ בשביל לספק אותי , גם כשזה קורה אני מרגישה שהוא לא בדיוק שם , מרגישה ריחוק , הוא נבוך מזה, מהאינטימיות שלנו ... יש גם פחד עצום מהצד שלו לנהל שיחה של אנחנו וזה בדרכ שיחות של דיקלום כתבה מעניינת . חוץ מזה מהצד הכל נראה ורוד, אנשים וחברים רואים אותנו כזוג למופת, תמיד מחוייכים, צוחקים, הוא מפנק אותי במתנות, אנחנו צוחקים ונהנים יחד (בדרכ עם חברים) כי בבית הוא בורח ישר לחדר בשביל לא ליצור איזשהי אינטימיות. ואני תמיד יושבת בצד ומחכה לאותו בחור שהכרתי שיחזור .... , עוד משהו שלא אמרתי, הוא בחור שלדעתו סובל מדיכאון ולפעמים לוקח כדורים, היה מספר פעמים אצל פסיכיאטר וזה לא עזר, יש לו חרדות לפעמים, חוסר הערכה עצמית. לדעתי הוא חסום רגשית, אני לא יודעת. הגיע הרגע שבו אמרתי דיי , צריך טיפול כי לא אוכל ככה יותר, ולכן אני רוצה לדעת מאיפה מתחילים, לאן ללכת , לאיזו שיטה או שיטות, מה יכול לעזור במצב כזה או אם בכלל? (יש לנו ילדה בת 2.5 שאליה הוא פתוח רגשית לגמריי) .
שלום גרייס, את מגדירה את הבעיה, קושי באינטימיות זוגית. תחושה שקורים דברים אבל לא ניתן לדבר עליהם. נראה לי חשוב ללכת לטיפול זוגי משום שמדובר במשהו שמתרחש ביניכם אך לא מדובר. האם הוא פתוח לאופציה כזו? האם את פתוחה לאופציה כזו? ליאת
היי, הוא לא מוכן ללכת ליעוץ זוגי מכיוון שתמיד אומר לי, הבעיה לא בך, זה אני, אני בנאדם חולה, אולי לא אוכל לתת לך את מה שאת צריכה. אבל זה משהו שכן היה ואני דיי מאמינה שאפשר לעשות משהו, כי חוץ מזה הכל בסדר במערכת יחסים שלנו. הוא מנסה למצוא איזשהו טיפול אבל זה תמיד נראה לא רציני כמו מדיטציה וכאלה, אני חושבת שהבעיה היא יותר עמוקה. פעם שאלתי אותו מה הוא מרגיש כשהוא בדיכאון, הוא אמר שמלא זכרונות רעים עולים לו, בניהם גם איזשהו קשר שהיה לו בצעירותו והבחורה עזבהה אותו. והוא משום מה תמיד חושב שאני אעזוב אותו יום אחד אז ביומיום כאילו מתכונן לזה נפשית בכך שהוא מתרחק.