המטפלת שלי לא אוהבת אותי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

30/09/2014 | 02:13 | מאת: מטופלת

היי, אני התחלתי טיפול אצל מטפלת בעקבות איזשהי חרדה חברתית שפיתחתי. אין לי הרבה חברים, ואני חושבת שאנשים לא אוהבים להיות בחברתי. בקיצור, המטפלת הזאת נורא נחמדה בסה"כ, ואני מגיעה לתובנות ואף משתנה תוך כדי התהליך הטיפולי, ואולם אני מרגישה ש*אפילו* היא לא אוהבת אותי. אני לא ממש מרגישה שהיא אמפתית כלפיי. אפילו שפת הגוף שלה ושילוב רגליים לצד השני משדרת חוסר אהדה. אבל מה שבמיוחד כואב לי זה הטיפול האחרון. מה שקרה זה שהתחלתי לעבוד במשמרות ערב-לילה במלצרות, ויצא שכל פעם חזרתי מאוחר בלילה הביתה אחרי משמרת, מה שהוביל לכך שהיה לי נורא קשה להתעורר בבוקר. לפני שבועיים קמתי בחצי שעה איחור, כתבתי לה הודעה שאני לא קמתי ושאני אתארגן מהר ואגיע, ואם ניתן לאחר את הפגישה? היא בתגובה כתבה לי שהיא זמינה לשעה שלנו. (גם התשובות שלה כאלה קצרות , לא מתחשבות...) בקיצור יצא שכבר לא ממש היה לי למה להגיע כי כמעט ולא נשאר זמן, אז כתבתי לה שאני כבר לא אגיע. ברור לי שיצאתי חסרת אחריות, אבל אין ספק שזה חלק מהבעיות שלי, שאנחנו גם עובדות עליהן בטיפול. השבוע גם כן עבדתי לילה לפני, אבל הפעם קמתי :), ואיחרתי בכמה דקות ספורות. ואז היא התחילה להרצות לי שכל פעם היא יושבת בשעה שלנו ומחכה שאני אגיע, ושואלת את עצמה אני אגיע או לא ומתי, ושככל שעובר הזמן הציפייה שלה פוחתת, ועשתה לי על זה סרט! היא התחילה לרמוז שאני אוהבת לאחר כי אני מרגישה שככה אנשים מחכים לי ושזה נותן לי במה וכל מיני שטויות כאלו שממש ממש לא נכונות!! אם כבר זה ההפך! ואני אמרתי לה שזה לא נכון תוך כדי שהיא התחילה לשפוך בפניי את כל הדברים השליליים האלה אבל זה הרגיש כאילו זה לא "עובד" עליה. בקיצור, אני מתלבטת מה לעשות, כי מצד אחד אני לא מכירה משהו אחר... אולי באמת מטפל אמור להיות "רע" לפעמים, וכמובן שיכול להיות שאני סתם מכניסה לי לראש שהיא לא אוהבת אותי. מצד שני, אני מרגישה פחות ופחות בנוח לשבת שם ולספר לה מה קורה איתי. אני מרגישה שאני הולכת ונהיית יותר מהוססת בדברים שאני אומרת לה, ובאיך שאני אומרת אותם וזה כמובן לא אידאלי. ובבקשה אל תגידו לי לדבר איתה על זה – אני מרגישה שזה יהיה כמו לפתוח תיבת פנדורה, ולהאשים מישהו בחוסר אמפתיה אליך, יוצר בסוף את החוסר הזה בדיוק, וגם היא לפני היותה מטפלת, בנאדם בסה"כ...

30/09/2014 | 19:46 | מאת: סיגל

אני מבינה את הקושי שלך מול המטפלת , ומציעה אפשרות שזה יותר שלך מאשר שלה... אם היא לא היתה אוהבת אותך, אני מאמינה שלא היתה מסוגלת ליצור אצלך הרגשה שהיא נחמדה ומסייעת לך בטיפול. נוצר משהו, נוצר שינוי ומכך נובע שנוצר קשר. לגבי הסרט של האיחור- מכירה את זה שמרוב שדואגים למישהו מתנפלים עליו? את בחרת לראות בכך חוסר אהבה. אני חושבת שניתן לראות דברים אחרים, אולי אכפתיות? היא מחכה לך , את מפסידה חלק מהפגישה, אם היא לא היתה אוהבת אותך, היא היתה אולי שמחה :-) מה אכפת לה? פחות 5 דקת איתך :-) למרות ההסייגות שלך דברי איתה - .הרי זה עורר בך ככ הרבה זה גם חשוב לאור מה שכתבת - שזה חלק ממה שאתן עובדות עליו בטיפול אולי שווה לחשוב על פתרון מעשי בנוסף- שלפני פגישה תבקשי משמרת מוקדמת יותר, או שתשנו את שעת הפגישה שלכן למאוחרת יותר.

ותודה לסיגל שכתבה לך נהדר. היי מטופלת, כמו שאומרים שמטופל "מראה" בפגישה הראשונה את כל הסיפור שלו כך אני מרגישה שכתבת פה במשפט הראשון את "הסיפור" שלך. את חושבת שלא אוהבים אותך0 (ואולי בגלל זה גם הקושי החברתי) ואז גם אם אוהבים אותך אולי אולי את משחזרת שוב את המקום של "לא אוהבים אותי"? גם מוצאת לו הסברים וצידוקים. אני לא חושבת שמטפל אמור להיות "רע". מטפל אמור לשקף תוך כדי תהליך דברים זה כמו מן "מעבדה" קטנה ליחסי אנוש, והמטפלת שיקפה לך משהו, אם לרגע תשימי בצד את הפגיעה והתחושה שאינך אהובה אולי את יכולה ללמוד מזה משהו, לקחת מזה משהו, על רגשות האחר או על עצמך ועוד. מטפל שאינו משקף את הקושי של המטופל חוטא לעבודה הטיפולית ואין זה סותר שעדיין יש בטיפול גם אמפתיה וחיבה וקשר חם ועוד... מציעה לא לוותר כרגע ובעיקר לא לעצמך ולהמשיך בתהליך גם אם קשה, דווקא משם יכולה לבוא הצמיחה. גמר חתימה טובה! :) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה