לליאת שלום

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

27/09/2014 | 19:30 | מאת: שלומי

האם אני אמור לקבל את הבת זוג של אחי תמיד? אחי בן 25 נראה טוב גבוה משכיל מאוד ומרוויח יפה,חוד החנית של ההייטק! בשל 2-3 מערכות יחסים כושלות הביטחון העצמי שלו נפגע . הוא יוצא כבר חצי שנה עם בחורה לא משכילה , לא יפה , נמוכה שמנה ועוד (סליחה על השטחיות אחסוך ממך עוד תיאורים) אבל יש עוד מספר פערים כגון שאנחנו מסורתיים והיא באה ממשפחה שעושים על האש בשבת. ואפילו מקום המגורים שלה מרוחק. בקיצור אחי בחר לוותר על המאמץ ולבחור בבחורה הראשונה שתסכים לצאת איתו (הם אפילו הכירו בטינדר) כניראה מתוך הנחה שהיא לא תזרוק אותו. אני ומשפחתי פשוט מתביישים להציג אותה לידו והם נראים כמו בדיחה שהם ביחד (חברים אפילו אומרים לנו שהם לא מבינים מה הוא עושה איתה)... ממש שמורן אטיאס תצא עם דובי גל, וגם מבחינה אקטואלית אנחנו מתקשים לייצר שבחים כלפיה. היא אולי בחורה טובה ואין לי תלונות כלפיה , אבל פשוט לא מתאים! אני מצטער שאני נשמע אולי קצת רע או שטחי, אבל כל אחד רוצה את הטוב ביותר למשפחה שלו ויש טעיות שאחר כך צריכים לשלם עליהם ביוקר ללא יכולת לתקן. זה פשוט מתסכל , כל שיחה איתו מגיע למבוי סתום.... מה יהיה עוד כמה שנים? בואי נחשוב בצורה ראלית, הסקס יורד וההתרגשות מהזוגיות. עם מה הוא ישאר? מה יהיה להם במשותף? שאלות קשות , שגם הוא מתקשה לענות עליהם, הוא חושב רק לטווח קצר להנות ,אבל ככל הנראה הזמני הופך לקבוע, הוא חי באשליה שהיא תרד במשקל ותלך ללמוד , אבל אין זה נראה באופק ובוודאי שחלום זה הוא בגדר אשליה . נכון אני לא יכול להחליט בשבילו , אבל לא בא לי להרגיש רע בגלל שאני לא מקבל אותה. איך מעלים לו את הביטחון? איך גורמים לו לחשוב בהגיון? מה אני אמור לחשוב?

היי שלומי מבינה את דאגתך לאחיך אבל סליחה על הבוטות והישירות זה ממש ממש לא עניינו של אף אחד עם מי הוא בוחר לצאת. לא שלך, לא של המשפחה. מכל מיני סיבות אחיךהחליט שהוא רוצה אותה. התאמה זוגית אינה נבנית רק על בסיס מראה או השכלה אלא על משהו פנימי ואם אחיך מצא את המשהו הזה אצלה מי שמכם להחליט בשבילו? גם אם לאחיך יש בעיית חוסר ביטחון זה עניינו הוא לטפל בזה ולא של אף אחד אחר. אני חושבת שככל שתלחצו יותר זה רק ייצור אנטי ודווקא. הוא זה שצריך להחליט בשביל עצמו ואם היא הבחירה שלו מתפקידכם - לקבלה אחרת הוא יתרחק מכם. אם יירצה עיצה או יבקש עזרה זה כבר משהו אחר אבל עד אז אני באמת לא מבינה את ההתערבות. ליאת

30/09/2014 | 23:37 | מאת: הילה

ההודעה שלך נוטפת שוביניזם זכותה להיות שמנה השיפוטיות שלך היא ממש גרמה לי להתכווץ כדאי שתעשה חשבון נפש עם עצמך עוד מעט יום כיפור הבעיה נראה לי אצלך דווקא....... הילה

מנהל פורום פסיכותרפיה