שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

17/09/2014 | 20:16 | מאת: :/

היי זו פעם ראשונה שלי פה ובטח גם אחרונה.. עברתי קצת על הדברים פה בימים האחרונים כדי לדעת עד כמה זה בטוח לכתוב פה ואני עדיין עם ספק גדול, אבל זה שלי.. חוסר יכולת לבטוח באנשים.. יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן. משהו שצץ בעקבות הטיפול שלי לפני שנה ומידי פעם כשהנושא מעסיק אותי הסוגיה הזו עולה שוב. האם באמת בעקבות הטיפול יש אפשרות להיזכר בטראומה מגיל צעיר מאוד בילדות? הזיכרון מעורפל, לעיתים הזיכרון מרגיש כ"כ אמיתי ולעיתים כאילו שתלו לי אותו. חשוב לציין כי עד לפני הזיכרון היתה הרגשה כאילו הגוף זוכר ומתנהג את הטראומה ואני לא. השאלה אם זה לא הפחדים שלי מטראומות אחרות שחוויתי בחיי שמשפיעים וגורמים לי להאמין שעברתי משהו גם בגיל כ"כ צעיר. לא הבאתי את זה לטיפול שלי עד עכשיו, למרות שעברה כשנה מאז בגלל הספק שאולי אני טועה. תודה.

היי לך, קודם כל זה בטוח לכתוב פה כי זה לגמרי אנונימי כמובן. שאלתך מאד מורכבת משום שכללת בשאלה שתי אופציות שלעיתים עולות בטיפול ושתיהן אפשריות. אפשרי להזכר בטראומה מוקדמת במהלך טיפול כמו גם שלעיתים הצפת המידע מסביב או פחד שהייתה טראומה יוצר אף הוא את ההרגשה שאולי היה משהו בדיוק בגלל שכתבת כי "אנחנו מתנהגים את הטראומה". השאלה היא אם אנחנו מתנהגים את הטראומה או שמתנהגים את הפחד זה משהו שכן כדאי להביא לטיפול ולנסות לגעת בזה שם ליאת

18/09/2014 | 17:55 | מאת: :/

תודה על התשובה. בעצם אם הבנתי נכון זה או שהזיכרון אמיתי או שהפחד והדיבור הכללי על החיים שלי מוביל למחשבה שאולי הזיכרון אמיתי? יש לי עוד שאלה באותו העניין, טראומות אחרות שחוויתי בחיי יכולות גם להשפיע על היווצרות זיכרון של טראומה מוקדמת יותר? תודה

מנהל פורום פסיכותרפיה