ערכים קשרים בחירה ומחיר הבחירה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

09/09/2014 | 06:38 | מאת: אורן

התנהגות על פי ערכים היא דבר שלמדתי במסגרת תורת הטרנזקציות. ובכלל אחד הכלים לא לדון כל יום מחדש בשאלות ערכיות כחלק מעצוב חיינו נאמר שכדאי להגדיר מצבים וקווים אדומים שאדם מגדיר לעצמו וברגע שזה קורה פועלים לפי מה שהגדרת כעקרון וערך בעת שהיה לך זמן לקבוע את עמדתך וערכיך. זה הופך מורכב יותר שזה נוגע לסביבה קרובה משפחה עבודה. שאלתי מה קורה כאשר נחצה קו אדום והתגמשת וזה בכל זאת קורה. האם יצירת הפרדה ונתק מבחירה על כל המחירים שבה היא אופציה. תמיד יש בתרבות האמריקאית את המשפטים על חרות הפרט וכל מי שלא מתאים לחיינו מתגרשים נפשית ופיסית ממנו. הדבר מוחמר שיש קשרים עם מחוייביות ואחראיות משותפת. משפחה עבודה. ההחלטה להוציא מהחיים אנשים שהופכים לקושי בכל צורה. פשוט להוציא מחיינו כולל תשלום המחיר ולא להגרר אחרי תגובתיות. מה דעתך על כך ועל המיר שזה גורש בעצם הניתוק מבחירה?

שלום אורן, דעתי היא שאתה מתייחס האופן אינטלקטואלי לעניין רגשי ושאם אנו פועלים בחיים רק על פי אג'נדות כנראה שנפסיד לא מעט. גם לנתק יש מחירים כמו גם להתגמשות למול אותם אנשים שערכיהם אינם תואמים לאלו שלנו. השאלה היא איזה מחיר אנחנו מוכנים לשלם, ליאת

14/09/2014 | 01:35 | מאת: אורן

לא הבנתי את התשובה ברור שיש מחיר בכל אופציה האם יש קשר בין רגש או שכל לבין תגובה או ניתוק? רגש זה תגובה וניתוק זה שכל? ניתוק מבחירה הוא רגשי וחלק ויכולת גם לקבל הגנה על הרגש וגם על ערכים שכלייים. גם קביעת עקרון לתגובה רגשית זה ערך. אם כן לא לגמרי הבנתי את התשובה. תודה

לא הבנתי דבר ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה