להרגיש כלום

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

29/06/2014 | 11:57 | מאת: ישראל

שלום ליאת , אני שואל כי חשוב לי אישית , לא סתם התעניינות ... האם יש כזה דבר שאיננו מרגישים כלום , ולא יהיה מדובר בדיכאון .. הרי אינינו מחוברים לרגשותינו כל הזמן , אז איפה אנו נמצאים ? האם יש כזה דבר הרגשה ניטרלית - סטטית - קבועה ?! אולי אנו רב הזמן במעין שכחה עצמית , אבל לא במובן הגבוה של השלווה וההארה ... אנחנו כל הזמן חושבים מדמיינים , כן , אבל יש כל כך הרבה זמנים מתים , רגעים שאינינו עושים כלום , מחכים לאוטובוס או לרופא , ישאלו אותנו מה שלומנו ונאמר בסדר , מה זה בסדר ? יש כזה דבר ? מדבר אדם עם אוסידי שמרגיש בקיומו , גופו , ששואל עצמו כיצד מרגיש , כל הזמן , כל הזמן מה עושים ? איפה שאר האנשים נמצאים עם כך ? האם מאז פוריד אנחנו יכוליפ עדיין לדבר על נפש חיים בריאות נפשית בעלת צורה מהות ? מקווה שהובנתי , בבקשה לענות באריכות תודה

היי ישראל אתה שואל שאלה פילוסופית שאני מאמינה שיש לגביה הרבה תשובות. אני חושבת שכשעושים מדיטציה או שמגיעים לנקודה שבה אנו מאד נוכחים בתוך הרגע הזה מה שמכונה בשפה הפסיכולוגית תחושת "זרימה" (flow) אז יתכן שלא נרגיש אלא "נהיה" וזה פן אחד של הדברים וגם חיובי למשל ש"נבלע" בספר טוב או סרט מעניין ועוד. (וזו לא הארה ) פן אחר שעולה בי הוא שמי שחווה לאורך זמן תחושה של "ריק" והעדר רגשות זה סוג של ניתוק שאולי אינו מהמקום החיובי אלא מתוך מקום שהוא אכן מנותק או דיכאוני וזה פן שלילי יותר של החוויה הזו... אלו מחשבותי, ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה