קושי ובלבול

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

08/06/2014 | 17:22 | מאת: עירית

בטיפול מספר שנים . בתקופה האחרונה היא מבטלת הרבה פעמים פגישה . זה מציף מבלבל ולא ברור. חווה כעס והבנה אמפטיה למקום שלה ותלות וצורך שלי חוסר בטחון מול ידיעה ברורה שהיא איתי . קשה לי יודעת שצריכה לעלות את זה מולה ולא יודעת איך מבלי להישמע כועסת.

09/06/2014 | 08:22 | מאת: מיכ

היי, כל כך מבינה אותך, שינוי זמנים של פגישות תמיד משגע אותי...אבל אם לא תעלי בפניה את מה שאת מרגישה הכעס יגיע מכיוון אחר והמתח ישרור באוויר בכל מקרה, לכן עדיף לפתוח מולה ואולי היא תשתף אותך למה זה קורה ואולי לא, אבל מה שבטוח המתח ירד. אצלי היא תמיד מודיעה מראש תאריכים והזזות יש גם אילוצים ככה זה בחיים...כשזה בטיפול יותר קשה לנו לקבל את זה ודווקא בטיפול בגלל שאנחנו לא שותפים לחיים של המטפל אין לנו דרך לדעת מה הסיבה, אני בטוחה שיש סיבה רק כנראה היא לא משתפת ואז זה נחווה כאילו לא אכפת לה, אך זה לא כך. בהצלחה. ואם את כבר מספר שנים אצלה וזה לא קרה אף פעם אז את יכולה לסמוך עליה שזה לא קורה סתם...

11/06/2014 | 13:18 | מאת: עירית

יודעת למה וזה כל כך לא משנה . לא אכפת לי החיים שלה הם שלה אני יודעת שזה לא מראה על אכפתיות להיפך זה מראה על מטפלת ששומרת על עצמה וזה טוב לי . פשוט לא יכולה להיות במקום שמדבר על הצרכים שלי מבלי להשמע כועסת וצינית וכן מן הסתם אני חייבת לפתוח את זה רק לא יודעת איך .

חוויתך מובנת, מאד בדומה למה ששאלה ורד למטה פה. ראי את התשובות שהיא קיבלה. נסי לדבר על הקושי שלך למול העניין וגם אם "תשמעי כועסת" זה גם בסדר..גם לכעס יש מקום בטיפול ובכלל. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה