ביטול פגישות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

07/06/2014 | 19:41 | מאת: ורד

אני בטיפול מוצלח וטוב- הבעיה- חוסר מחויבות של המטפלת לפגישות. אנו קובעות מועד וכמעט כל פעם, היא מסמסת לי ערב לפני להקדים , לדחות או לבטל זה יכול להיות שינוי של חצי שעה או מספר שעות, ובמקרה הגרוע ביטול ודחיה בשבוע. זה קורה כמעט כל פגישה. כשזה לא קורה- זה נדיר (אחת ל-8 פגישות... ) זה מגיע למצב שאני ממש דרוכה יום לפני פגישה וכל הודעה מקפיצה אותי, או שאני מפנה את כל היום כדי להיות גמישה לשינויים שלה. שוחחתי איתה על כך... היה נראה שהיא חסרת סבלנות לטענה שלי . השיחה מוצתה לאחר מספר דקות. עברנו לשוחח על דברים אחרים וזה קרה שוב :-( הצטערתי שהערתי לה על כך בעדינות כי תגובתה גרמה לי להרגיש קטנונית ולא מבינה . ולקראת הפגישה הבאה אני כבר נלחצת מהביטול הצפוי...

08/06/2014 | 21:08 | מאת: לילך

מדגדג לי לכתוב שהיא "דורשת" אקטינג אאוט.. :-) דורשת שתסמסי גם את אליה כל פעם, יום לפני הפגישה, ותבקשי להקדים/לאחר/להזיז.. ואם תגיד שזה לא אפשרי אז תגידי שבסדר, שתעשי מאמץ ותגיעי כמו שקבעתן, אבל לגרום לה גם לשבת על קוצים ולחכות לסמסים שלך. אולי אם תרגיש כמה זה משבש את היומיום שלה, וכמה זה בונה לופ של המתנה חסרת טעם, היא תבין על מה את מדברת. חורה לי שהיא לא נתנה לזה מספיק מקום בדיבור ביניכן. אני מקוה שאת יודעת שאם היא לא מבינה כמה הקבוע והיציב חשוב, אז בה הבעיה. לא בך. לא את הקטנונית- היא המקטינה. זה מאבקון ששווה להיאבק.. אולי גם ילמד אותך משהו על עצמך ועל היכולת שלך לעמוד במצבים דומים בחיים. בהצלחה, לילך

09/06/2014 | 08:24 | מאת: מיכ

היי, אל תצטערי שדברתן, אני חושבת שכדאי לדבר על זה שוב אולי היא לא הבינה...תסבירי לה שזה גורם לך ללחץ, פה הנקודה העיקרית!!! ולא השינוי שעלול לקרות לכל אחד...

09/06/2014 | 13:38 | מאת: עירית

לך לא הייתי שורדת ככה . אצלי מתבטלות פגישות והיא מודיעה לי פגישה לפני ועדין זה מטלטל ברמות. אני חושבת שאת צריכה שוב לדבר איתה על זה .זה חוסר כבוד למטופל . בעדינות ובאהבה אבל...

10/06/2014 | 12:10 | מאת: מעיין

לא רוצה לערער אותך אבל חייבת לשאול איך הטיפול מבחינתך מוצלח וטוב? את מצליחה לסמוך על המטפלת שלך? אני חושבת שהמטפלת שלך לא אחראית בלשון המעטה. היא חייבת לשמור על הסטינג הטיפולי - יום קבוע, שעה קבועה ומבלי לעשות לך שינויים ברגע האחרון באופן קבוע. עוד דבר שמוזר לי הוא שהעלת את העניין והיא הגיבה לך בחוסר סבלנות והעניין מוצה תוך כמה דקות , אך היא לא מודעת או מודה בכשלים שלה ומתקנת או עם כוונה לתקן. השאלה שעולה לי היא האם ככה התחלתן את הטיפול מלכתחילה? זה מה שסוכם? אם יש הפרה של הסטינג הטיפולי- תציבי לה עובדה שהיא חייבת לקחת אחריות על כך ושזה התפקיד שלה לשמור על הטיפול, אם היא לא תקח זאת ברצינות אני במקומך הייתי שוקלת לעזוב את הטיפול. בכל מקרה תעשי הכל בשביל לתת צאנס שתתקן (אני מתייחסת רק לנק המבט שלך אך בוודאי שיש עוד צד בסיפור) ואם למרות כל הדיבורים וההזדמנויות היא עדיין תמשיך בכשלים שלה - תעזבי את הטיפול ואולי תחליפי מטפל. זו דעתי, כמובן שאת יודעת מה הכי טוב בשבילך. בהצלחה

אני חושבת שתחושותייך מאד מובנות וברור לגמרי הצורך ביציבות. אל תצטערי שהעלית את הנושא, זו לא קטנוניות כלל ואפילו הייתי אומרת שאם זה חוזר אז תמשיכי לדבר איתה על כך,למרות הקושי. כמו שנכתב לך פה אולי יש בזה איזשהו לימוד איך להתמודד למול מצבים שבהם אנחנו רוצים לעמוד על שלנו. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה