בדידות ואופי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

30/05/2014 | 18:26 | מאת: דויד

אני כבן 28, רווק, ללא חברה כל השנים, ובודד. הקשרים החברתיים שלי הם מאד קצרים. אני לא נהנה בחברת בני אדם, אני לחוץ שם. נכון מצד אחד אני נחשב בחור טוב וכן חברותי כי לא פוגע באף אחד ומתייחס יפה לכולם, אבל כל חבריי קוראים לי 'השתקן' ו'בונקר', אני לא מצליח להפתח כמו חברים רגילים, וכך גם אינני יכול לבטאות אהבה.אני חושש אפילו שאני באמת לא מסוגל לאהוב. מה זה, אני אדם רע? והאם זה נכון שפסיכולוג יוכל לעזור לי לצאת מ'הבונקר', להיות איש חדש? וכמה זמן זה לוקח טיפול? ומה הדברים שיגרמו לי להיות יותר פתוח ומדבר? ומה החלק הקשה שבטיפול? אני מאד אודה אם תעזר לי

02/06/2014 | 01:23 | מאת: אני

אתה ממש מתאר אותי... גם לי יש אופי כזה וטיפול פסיכולוגי שפר מאד!ממליץ מאד! הטיפול מהווה "מעבדה" ליחסים בין אשיים, ובפלוס של תנאי חממה מצמיחה ומוגנת.לי החלק הקשה בטיפול היה להחשף לאדם זר. אבל לאט לאט אחרי המון זמן (שנים) "התפשטתי" רגשית לגמרי. חשוב מאד לחוש נעים המטפל שיהיה חיבור אליו.

היי דויד שומעת בעיקר את החששות שלך מטיפול ואת התחושה שאתה "לא יודע למה אתה נכנס". טיפול הוא קודם כל חוויה ובעיקר חוויה של קשר ולכן דווקא לאור מה שאתה מתאר טיפול עשוי לעזור לך כי הוא יאפשר לך להתנסות בדיבור על עצמך במקום בטוח ומקבל ובתוך- קשר. הוא לא יהפוך אותך "לאיש חדש" הוא כן יכול לעזור לשחרר מחסומים ונשמע שיש לך כאלו. כמה זמן לוקח טיפול? זה תלוי בבעיה שאיתה הגעת ובתחושותיך האם יש התקדמות. כשיגיע מועד הסיום הייה בטוח שתדע אותו. החלק הקשה בטיפול גם הוא אינדיבידואלי לכל אחד קשה משהו אחר. אולי בהתחלה יקשה עליך לדבר על עצמך, לסמוך- בדיוק כמו בחיים אבל..גם תוכל לעבוד על זה יחד עם המטפל/ת. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה