מהי פסיכותרפיה?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

21/05/2014 | 21:48 | מאת: דנה

שמעתי על סוג הטיפול הזה ןרציתי לדעת האם בטיפול זה חובה למטופל לקחת כדורים? מה ההבדל בין טיפול פסיכולוגי לפסיכותרפיה?

היי דנה חושבת שאת מבלבלת בין פסיכותרפיה לפסיכיאטריה. פסיכיאטריה היא ענף מתחום הרפואה והפסיכיאטרים אלו רופאים המטפלים בנפש ומתוקף כך יכולים לתת טיפול תרופתי. פסיכותרפיה מורכבת משתי מילים: פסיכו= נפש ותרפיה= טיפול הווה אומר שמדובר בטיפול נפשי זו מילה שמתארת את השיטה שבה עובדים כל מילה שמטפל בנפש. פסיכותרפיסט עשוי להיות: פסיכולוג, עו"ס קליני, מטפלים בהבעה ויצירה או מטפלים בפסיכותרפיה גופנית- כל מי שלמד פסיכותרפיה. אין הבדל בין טיפול פסיכולוגי לפסיכותרפיה. טיפול פסיכולוגי= פסיכותרפיה. יש לעיתים הבדל בין ההכשרה של הפסיכותרפיסטים והתחום ממנו צמחו. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה