חרדת נטישה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

18/05/2014 | 23:54 | מאת: שיר

אחרי שנות רווקות ארוכות ומתישות, קרה לי נס והתארסתי. ואני ממש מתה מפחד שכל המשיכה ההדדית תתפוצץ ברגע שהוא יגלה איך אני נראת בחיים האמתיים, קרוב קרוב, בשגרה האימתנית והאפורה, מי אני. כי אני חשה שהוא בטעות נדלק עלי. ואני לא ראויה לו. ומה יקרה שהוא יגלה את האמת. איך אז יתיחס אלי. אוף. מה יהיה. אני רועדת מאד, ולא מעיזה לדמין שיגלה איך אני נראת שאני עצבנית ועיפה או לחוצה מאד, ואין לי שום אפשרות לישון ואני מוכרחה לגמור לעבוד על מלא מטלות. איך אני אתגלה לו כשאני תשושה וחיבת לעבוד בחוסר ברירה,ויורה אש מעיפות, איך אני לא אדחה אותו, איך הוא לא יברח בצדק?

היי שיר, כמה דברים שעולים ממשה שכתבת שהם חומר למחשבה. - האם את לא מרגישה שהוא רואה בך את כל מה שכתבת גם היום? כי אם לא כדאי שיראה. לא כדי להבריח אלא כי זה מה שאת וזו אינטימיות, להחשף גם במקומות שאנחנו פחות אוהבים בעצמינו ולדעת שאוהבים אותנו יחד איתם. זה אנושי ולכולם יש מקומות כאלו. - לא קרה לך רק "נס" את כנראה גם אחראית לנס הזה אז מדוע להפחית בערך עצמך? - גם לו בודאי יש נקודות חולשה ואני מניחה שאת מקבלת אותם .. - במידה ואת מרגישה שהתחושות הללו עמוקות ולא מרפות מציעה לפנות לקבלת עזרה סביב הנושא. חבל להיות בתוך קשר ממקום נמוך שבו את חוששת ושבו את מרגישה עם ערך נמוך כי מגיע לך להרגיש אחרת... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה