תקוע בחיים לאחר השחרור מצה"ל, מה יש לי?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

08/05/2014 | 18:03 | מאת: א'

מאז השחרור מצה"ל אינני ממשיך במסלול הרגיל. למרות האופטימיות והרעיונות הרבים שהיו לי בזמן הצבא, מהרגע שהשתחררתי אני לא מסוגל להמשיך. התחילו לי התקפי פאניקה בלילות מספר חודשים לאחר השחרור, אשר פחתו משמעותית לאחר שרופאת המשפחה שלי המליצה על ביופידבק. אינני עובד או לומד בצורה מסודרת. ועבור כסף אני יוצר קשר עם יחידתי מהצבא ומגיע למילואים פה ושם. נסיונות לחפש עבודה יוצרים אצלי לחץ וחרדה שפשוט בא לי לחזור הביתה ולישון. נ.ב. במישור החברתי אני בסדר, נפגש עם חברים ומכרים בלי חרדה ולחץ. למרות שהם תוהים לגבי מצבי.

היי א התחושה שאתה מתאר אינה חרגיה. ישנם לא נעט אנשים שחווים חרדה וחלקם אף התקפי חרדה דווקא לאחר השחרור מהצבא. זאת משום שאחרי הצבא זו למעשה פעם ראשונה בדרך כלל שבו ישנה תחושה ש"הנה החיים הבוגרים התחילו" ולעיתים זה מעורר הרבה בלבול, שאלות ומחשבות מה הלאה או גם פחד מסויים להתמודד עם החיים "הבוגרים" שבחוץ. מציעה לך לפנות לטיפול ודווקא לא ביופידבק אלא טיפול רגשי שיעזור לך לברר עם עצמך מה תוקע אותך כרגע, מהן המשאלות והחלומות להמשך ואיך גם אפשר לממשם, ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה