כסף

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

27/04/2014 | 02:04 | מאת: מאי

היי ליאת, אני מטופלת בקליניקה פרטית שיש בה הרבה מטפלים, לוקחים לפגישה 450 שקל וממש במקרה גיליתי שבעל הקליניקה לוקח מכל מטפל 200 שקל.. כך שהמטפלים מרוויחים למעשה 250 שקל.. זה גורם לי להרגיש מאוד רע..מהרבה בחינות .. לא יודעת אם לדבר על זה עם המטפלת.. פוחדת שתכעס שאני מתעסקת במאחורי הקלעים.. מרגישה שהמטפלת לא מקבלת תמורה מספקת לטיפול בי.. מרגישה שמנהל הקלינקה רודף בצע..מרגישה שאני מתבאסת לשלם ככ הרבה כסף כשבעצם רק חצי הולך אליה..אני מרגישה שהקליניקה הזאת נהייתה מסחרית מידי יותר מידי מתוקשרת יותר מידי יחצ.. הייתי מעדיפה קליניקה אישית קטנה אינטימית ואותנטית של המטפלת שלי בלבד.. ושתעזוב את המקום הזה.. שונאת את המקום הזה.. יותר מידי מקום עיסקי.. ואני יודעת שאין לי מה לעשות עם זה.. כי אני לא אעזוב אותה :/

היי מאי גם כסף הוא נושא שאפשר וחשוב לדבר עליו. גם אם לא תעזבי אותה בודאי שנראה לי משמעותי לפתוח את תחושותייך מולה... ליאת

29/04/2014 | 13:22 | מאת: סיגל

נראה לי שנכנסת קצת לשיקולים שלה. אני בטוחה שבתור אדם בוגר ואחראי היא מודעת לאופציות שעומדות בפניה וכרגע זו האופציה העדיפה מבחינתה. יתכן שבעתיד תמצא פתרון אחר. אבל זה שלה, זו הבחירה שלה. האופציה של שכירת דירה או יחידת דיור+ וכל התשלומים הנלווים מגיעה אף היא לאלפי שקלים. יש מטפלים שבונים / שוכרים דירה גדולה יותר ומשלמים עבור חדר נוסף לקליניקה. יש כאלה שמשפצים ומשלמים . הכל עולה כסף - הכל. המחיר שאנו משלמים אף פעם לא נטו. באחריות האדם לבחור לו את האופציה העדיפה מבחינתו. וזה כרגע נח מבחינתה. תסמכי עליה. ממילא גם אם תעזבי אותה , לא תפתרי את הבעיה :-)

מנהל פורום פסיכותרפיה