התייעצות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

04/04/2014 | 23:13 | מאת: ליאור

כבר כמה שנים טובות שאני סובלת מהפרעות אכילה קשות. המשקל שלי יורד ועולה תמיד. בשנה האחרונה העלתי 8 קילו במשקל והגעתי למשקל השיא שלי לאחר דיאטת כסאח שבה אכלתי לממוצע 400 קלוריות ביום. (לא מצליחה לצאת מהמעגל הזה של ההפרעות אכילה) העניין הוא שמאז שעליתי במשקל פיתחתי לעצמי הפרעות משונות , הדימוי העצמי שלי ירד משמעותית הדבר מקשה עלי לתפקד ביום יום!! אני תלמידת תיכון, אני כמעט כל היום חושבת ומתעסקת במבנה גופי, במשקל ובמראה הכללי שלי, מתביישת מארועים חברתיים ואפילו מישיבה בכיתה מהחשש שאנשים ישימו לב לפגמים שלי לכן אני נמנעת מישיבות מסויימות שלטעמי מבליטות יותר את המשקל שלי ( לא מסוגלת לשבת בצורה נינוחה כאשר היריכיים שלי מונחות על כיסא . יושבת רק ישיבות מזרחיות על אף שהדבר לא נוח לי תמיד) בנוסף אני מרגישה שהפנים שלי נפוחות כתוצאה מהמשקל לכן אני מנסה להסתיר אותם פעמים רבות ע"י השיער שלי או כפות הידיים שלי. אני כל פעם משווה את גופי לחברות שלי וגם לאנשים זרים ( לדוגמה, גוררת את חברות שלי "להסתכל " בראי ארוך של כל הגוף על מנת שאני יוכל לבדוק איך גופי נראה ביחס לגופן. למשל האם היריכיים שלי נראות עבות יותר ביחס לאותה חברה) אני לא מפסיקה לשקול ניתוחים פלסטיים וכבר מתוכנן לי טיפול אסתטי בפנים בתקווה שארגיש טוב יותר. כל היום שלי הוא רק סביב הנושא הזה. אני מרגישה נורא עם עצמי, אני מתביישת לדבר עם אנשים פנים מול פנים מהחשש שישימו לב לפנים הנפוחות שלי, אני לא מפסיקה לבחון את מבנה הגוף שלי, אני בודקת אותו במראה כל הזמן בתנוחות שונות (ישיבה עמידה או שכיבה) על מנת לראות איך זה נראה . יש לציין שהמשקל שלי תקין אך בעיניי אני שמנה, כל מי שאומר לי שאני לא צריכה להרזות נתפס בעיניי כשקרן. אני לא יודעת עד כמה הדבר חמור? האם זה דורש טיפול? ואם כן האם אתה יכול לאבחן את הבעיה שאני סובלת ממנה?

היי ליאור, חושבת שאיבחנת את עצמך מצויין. ההתעסקות יתר במשקל, בדימוי גוף ובדיאטות נשמעת ככזו שמשתלטת לך על החיים ומאד ממליצה לפנות לטיפול פסיכולוגי בהקדם על מנת שהעניין לא יוחמר. מאד קשה לפתור זאת לבד, ליאת.

מנהל פורום פסיכותרפיה