תחושת פספוס

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

17/03/2014 | 15:47 | מאת: יעל

ליאת הי, הגעתי היום לפגישה מוצפת מהחג ומהסופ"ש הארוך, חונקת את הדמעות בתוכי, תוך תקווה לשכב ולדבר עם המטפלת. כבר כתבתי לאחרונה בפורום שאני מתחילה לחוש את הנינוחות והנעימות שבאנליזה ולא את הניכור והדחייה שהיה מנת חלקי עד כה. אך שוב אני מוצפת. לא רוצה לבוא יותר ומתוסכלת כי אינני מצליחה להביא את עצמי בפתיחות ולהעמיק את השיח והרבדים. אני חווה לעיתים פער כל כך עמוק בין הרצון שלפני הפגישה ובין מה שקורה במהלכה ובסופה. שוב לא בא לי לבוא. אני לא מצליחה לחבור ולענות על שאלותיה, העדינות, שמנסות למצוא דרך להרחיב ולהתבונן על הדברים באופנים שונים ולא רק בתשובה ישירה שלי. לפעמים אני יוצאת ושונאת את המפגש. לא אותה ואולי כן, בעיקר על כך שנשארתי עם הדברים הפנימיים שגורמים לי עצבות כל כך עמוקה ומטלטלת וקושי להתנהל בשוטף. ליאת, אפשר את עזרתך להתחזק ולמצוא את הכוחות למפגש הבא?

היי יעל, את יודעת באמת מרגיש לי שהכי קשה אחרי המפגש זה להשאר עם הדברים הפנימיים הכואבים. אולי אפילו יותר קל להתעסק בה ובקשר ובמה שקורה ביניכן מאשר לתת לדברים הפנימיים להציף. את לא לבד...הרבה מטופלים מרגישים כך, קשה לגעת בכאב! אולי תוכלי להגדי משהו על זה בפגישה הבאה? ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה