.

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

16/03/2014 | 18:25 | מאת: .

איך יודעים שטיפול טוב? איך יודעים שאת חשובה למטפל ושהוא לא סתם שם? איך יודעים שהטיפול עובד ושאת לא מבזבזת את הזמן שם בלי תקווה לשינוי? מה אמור לקרות בטיפול? האם מטפל אמור לתת עוגות ולזכור ימי הולגת ולכסות עם שמיכה כשצריך? אם מטפל לא עושה את אלה זה אומר שהוא לא טוב? שלא אכפת לו? או שאם מטפל עושה את הדברים האלה הוא לא מקצועי? איך ניתן לדעת שצריך להמשיך בטיפול אם אין שינוי? איך יודעים שמה שקורה זה חלק מהטיפול? איך יודעים מתי צריך להחליף מטפל? איך אני אמורה לדעת מה לעשות? ליאת, אני נשמעת גם לך כמי שמנסה להיות מסכנה בכוח? שמכניסה את עצמי בכוח למקום הזה? מעולם לא ענית לי בצורה כזאת.. האם את חושבת ככה גם ולא אומרת? אם אני באמת כזאת, אז מה לעשות? אם אני מכניסה את עצמי בכוח למקום הזה שמחפש שירחמו עליו, אז כל הבעיות שלי לא שוות דבר, ולא רע לי באמת, אלא שאני סתם רוצה שירחמו עליי... אם לא רע לי באמת, אז מה אני? למה רע לי אם כך? אני מדמיינת שרע לי? אני משכנעת את עצמי שרע לי? אני רק רוצה רחמים מהסביבה? אז מה לעשות? אז לא להגיד לאף אחד שרע לי? עכשיו אני מרגישה אשמה שרע לי, עכשיו אני מרגישה שלי אסור, שאני לא נחשבת... גם זה ניסיון להיות מסכנה? קורבן? אני לא מבינה, אני לא יודעת מה אני מרגישה. מה אני אמורה לעשות? אני מפחדת מהתשובה שלך, אני מפחדת שתיתני לי תשובה מכאיבה.. או שאני סתם מרחמת על עצמי - כבר לא יודעת.. אם אפשר... לא להרוג אותי במילים.

16/03/2014 | 21:09 | מאת: מיכ

שאלת....איך יודעים? כנראה שזו הרגשה, אם רואים שהטיפול עוזר אז הוא טוב לא? ראי איפה היית אז ואיפה את היום? האם הושגו המטרות שבאת אליהן לטיפול? אין לך במה לקנא! באמת, אני כבר ארבע שנים בטיפול ורק עכשיו התאפשרה הקרבה הזו, אף פעם לא הייתה בנינו קרבה כזו, מהסוג הזה... וחוץ מזה היא שינתה גישה לכן זה קרה... לכל מטפל אופי וגישה משלו והוא מתאים את עצמו לצרכי המטופל וכנראה יודע מה הוא עושה, אני הייתי מבררת את זה בטיפול, בודקת....תמיד שאלתי אותה ובדקתי ושוחחנו על הצורך עד שהתאפשר למלאו בצורה שבה הוא מולא...זה תלוי גישה. עניין האמון עולה כל הזמן וגם הקשר זה משהו שעולה כל הזמן בטיפולים, את יכולה לראות שאפילו שצרכים ממולאים הם לא תמיד מעוררים טוב או כייף, זה רק נדמה לך שהדשא של השכן ירוק יותר :) בהצלחה, מיכל

17/03/2014 | 22:34 | מאת: .

זהו, שאיני יודעת מה להרגיש.. האם הוא עוזר? - לא במובן של שינוי אלא יותר מבחינת תמיכה.. מרגיע אותי לדעת שאני לא לבד לגמרי.. אבל אני באותו מקום שהייתי אז ואפילו לא יודעת מה המטרות שלי.. לא יודעת אם להתייחס לחוסר אמון שלי בה וכביכול לסמוך על עצמי ותחושותיי.. או שזאת בדיוק הבעיה שלי ושאסור לי לסמוך על עצמי - כי זה מה שקורה לי תמיד.. האם הטיפול הוא התמודדות עם זה או שעליי לחפש מטפלת אחרת שתעזור לי להתמודד.. אני פשוט מבולבלת

ממש לא כדאי להתחיל להשוות עם אחרים מה גם שזו השוואה לא מייצגת...הרי יש הרבה מטפלים הרבה גישות פה עולה רק חלק קטן. \ ענתה לך מיכ מאד נכון, יודעים כשמרגישים. מה מרגישים? כל אחד על פי צרכיו... לפעמים מרגישים שינוי לפעמים מרגישים שעוד אין שינוי אבל יש תקווה לפעמים מרגישים קבלה והכלה ותמיכה לפעמים קשה אבל יודעים שמשהו בכל זאת זז גם אם מזערי ועוד ועוד... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה