שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

17/02/2014 | 12:24 | מאת: קובי

אני סובל מדיכאון עמיד ומטופל בתרופות. קיבלתי המלצה מפסיכיאטר שלי ללכת לטיפול פסיכותרפיסטי. אין לי רצון כלכך לעשות זאת ואני מרגיש ששיחות לא עוזרות לי ומעולם לא עזרו. ניסיתי פעמיים עם עובדים סוציאלים וזה הרגיש לי בזבוז זמן. אני לא מאמין ביכולתו של מישהו לשנות לי דפוסי חשיבה כיוון שאני מחשיב עצמי אינטיליגנט מידיי כדיי לקנות שקרים כאלו או אחרים. בכל אופן פניתי היום למישהי מטפלת בטלפון והיא טענה שאם אין רצון ממני אין טעם להתחיל את זה כי זה לא סתם כדור היא ממש זלזלה שזה עוד משהו שאני לא אוהב אצל פסיכולוגים. הם לא רופאים אלא סתם חובביי פסיכולוגיה שעשו תואר בפתוחה. בכל אופן האם לעולם אסבול מהדיכאון דיסתימיה שיש לי אם לא אלך בכח לשיחות? תודה סליחה על החפירה.

היי קובי נשמע שאכן יש התנגדות חזקה לשיחות וחבל. שיחות בשילוב עם טיפול תרופתי יכולות לעזור. לא מדובר על שינוי דפוסי חשיבה בלבד כפי שכתבת אלא על חוויה רגשית מסויימת שעשויה לעזור לך להרגיש אחרת. ומדוע אתה מכנה את מה שקורה בשיחות כ"שקרים"? עם גישה כזו באמת נשמע שיהיה לך קשה לקבל עזרה....אולי בכל זאת תחליט שאתה מוכן מעט לתת אמון ולנסות? ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה