סחרחורות על רקע נפשי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

14/02/2014 | 16:33 | מאת: יולי

שלום דר, בת 22, הסיפור שלי מאוד מייגע וממושך מחפשת עזרה ופתרון אולי ממך... לפני 3 שנים קיבלתי את הסחרחורת הראשונה שלי הרגשתי תחושה של חוסר שיויי משקל ומכאן הכל התחיל עברתי סדרת בדיקות מקיפה שהתחילה ב-א.א.ג -ברה,eng,שמיעה,בדיקת יציבות,שלל בדיקות דם מהמון סוגים,בדיקת אוזניים בדיקת רופא פיזית והכל-תקין,למרות זאת קיבלתי הפנייה לפיזותרפיה ויסטבולרית הלכתי לטיפול אחד והפיזותרפיסטית חזרה ואמרה שאם אין סיבה מוכחת לא עושים את הפיזותרפיה הזו, , אגב הייתי אצלך גם בביקור פרטי והמלצת על mri ,הופנתי לנירולוג ששלח לmri בראש ביצעתי את הבדיקה שגם יצאה תקינה, חזרתי לנירולוג והוא היה ללא פתרונות ביצע עוד כמה בדיקות נירולוגיות שגם הן תקינות גם אצל אורתופד ביקרתי נעשה דופלר צווארי צילום והכל תקין כולל בדיקות עיניים , כל זאת קורה בתקופה שאינני מסוגלת לקום כבר להתקלח בכוחות עצמי וזקוקה לתמיכה בהליכה לפעמים בגלל החוסר שיויי משקל,אגב הסחרחורת התבטאה בהרגשה שאני תמיד מסתובבת במצב של חוסר תזוזה עם הזמן זה החמיר היא הגיעה גם בשכיבה ועמידה ישיבה גם בהזזת הראש בתנועות חדות פעם ב-זה היה מתבטא בתחושה שהחדר מסתובב , הגיעו למסקנה לאחר כל הבדיקות שהסחרחורות זה כתוצאה מתגובה נפשית של לחץ ומתח, הופנתי לפסיכולוג כרגע אני בטיפול 20 , אציין שבכל התקופה הזו של סבל הסחרחורות וכל ההרגשת חסרת אונים הזו התחולל אצלי שינויי נפשי קיצוני , התחלתי לחוות התקפי חרדה על סף דיכאון פחד מלהרגיש את הסחרחורות פחד לצאת מהבית וכו...הסחרחורות שינו לי תחיים והפכו כל דבר לקשה!!!מבן אדם שמח לבן אדם שחי בשביל לשרוד כרגע הטיפול הפסיכולוגי עוזר במעט ויש הפוגות בסחרחורת אבל היא לא נעלמה ויש ימים שזה שם ולא מפסיק, הציעו לי טיפול תרופתי לחרדות ולמתח שאני מאוד חוששת לקחת, מה דעתך על הסיפור? כיצד אפשר בדרך אחרת לפתור את הסחרחורת? האם יש פיזותרפיה שתעזור? אני יודעת שספורט מאוד משחרר אבל בגלל המצב מאוד קשה לי להתאמן...מצפה אולי לקצה אור ממך ..מתנצלת על האריכות ,בתודה יולי.

הי יולי, אני חושבת שהקושי הוא לקבל את העובדה שהסחרחורות הן על רקע נפשי עובדה היא שאת עוד מחפשת סיבה פיזיולוגית לכך ואולי אין סיבה כזו? אולי מכאן גם הקושי לקחת תרופות. מצויין שאת הולכת לטיפול ואולי חשוב להמשיך לשקול גם את העניין התרופתי יחד עם המטפל/ת. עובדה היא שיש גם התקפי חרדה ודכאון ואולי הם בכלל המהות והסחרחורת היא רק אפקט ןתוצאה של מצב נפשי ולא להיפך כפי שציינת. ליאת.

מנהל פורום פסיכותרפיה