אימי נפטרה מסרטן בתוך זמן קצר מאוד

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

18/01/2014 | 22:05 | מאת: יותם

אימי חלתה בסרטן ללא כל התראה מוקדמת אושפזה ותוך זמן קצר נפטרה ! היחתי נוכח ברגע המוות ממש היא דיברה הכל היה תקין קצת קושי בנשימה ופתאןם נחנקה ומתה זה קרה ממש במהירות! הבנתי מיד שזהו אבל ניסו להחיות אותה! ומזה התחיל הסיוט ראיתי שקשרו לה את הלשון ואחרכך נקבע מוות אז הרופא הוציא את הצנטרים מהגוף! וגם לפני הקבורה הגוף הפניםהתנפחו! ועד עכשיו הגופה בקבר זה תמונ שחוזרת לי כנרודת אחיזה להזכר בה זה לא הופיע בזמן לאחר נפטירה אבל דווקא המרחק חודשים מספר זה חוזר! ללא חרדה ללא פחד ללא תגובה רגשית שלילית רק עצב שנעלמה פתאום ואני לא מצליח לעכל את ההעדר! שכך נעלמה! האם מצב זה טבעי מה פרק הזמן שזה אמור להיות מןפנם? תודה

היי יותם, מצטערת לשמוע על מות אימך. מניחה שהכאב והצער גדולים מאד. לא נשמע לי שאתה לא מצליח לעכל, התמונות שחוזרות, המראות, המחשבות כל זה זה חלק מהעיכול ומהעיבוד. אין פרק זמן מוגדר לאבל. התאבלות היא משהו אישי כל אדם והזמן שנדרש לו. זה לא אמור "לעבור", זה אמור רק להשתנות מבחינת העוצמות, התחושות, מבחינת זה שכל פעם נזכרים במשהו אחר, ברגעים קטנים אחרים. הכאב נשאר הוא רק משתנה. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה