קנאה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

11/12/2013 | 22:36 | מאת: מאי

היי ליאת, אתמול הייתי בטיפול ואחרי פתאום נכנסה מישהי .. ופשוט התחלתי לקנא בטירוף.. אני פוחדת על המקום שלי אצל המטפלת.. אני חייבת לציין שהמטופלת היתה נראית טוב ובגלל זה קנאתי ושאני רואה מטופלים שלא נראים ככ טוב .. אז אני לא מקנאה ( סליחה מראש על השטחיות שלי) .. דרך אגב אני נראית גם סבבה לגמרי ( סליחה על חוסר צניעות) אבל איך אפשר להסביר את זה? למה אני כזאת שיטחית מטומטמת.. תודה ליאת!

היי מאי, מבינה את תחושתך, אבל לכל מטופל יש את המקום הייחודי שלו בליבו של המטפל/ת. אחד לא בא על חשבון השני. אני לא יודעת מדוע דווקא המטופלת שנראית טוב עוררה יותר קנאה, יכולה רק לשער שאולי השלכת עליה כל מיני פנטזיות למשל שאולי טוב לה יותר? שאולי קל לה יותר? שאולי היא מתחבבת יותר? מעלה השערות ואולי משהו מזה יתחבר אלייך. כמובן שהכל השלכות משום שמראה חיצוני אינו מעיד דבר על מה שבאמת קורה בחייו של מטופל (ושל כל אדם בעצם) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה