דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

25/04/2002 | 09:10 | מאת: מרקו

שלום רב, אני סובל מזה כ-10 שנים מתופעות פסיכוסומטיות של התקפי היפר=ונטלילציה מלווים בתופעות של דופק מהיר ומוגבר, חוסר יניקה של אוייר לריאות ואף פרנויה. על פי ממציאים רפואיים התהגלה חוסר מתאים של תרכבות כימי שהמוח מפריש שנקרא סרוטונין. תוופעות לוואי שגורמות לי כתוצאה מכך הן שאני סובל מקלסטרופוביה, מקומות סורים, או נסיעה למרחקים במצבים אלה . כל הסימפטומים האלה פועלים ואני חש כמשותק שאיני יכול לפעול ואףף חושש לצאת לבד בחוץ. שאליתי - האם ניתן לאזן את החומר הפנימי שמופרש מן המוח ע"י טיפול תרופתי נכון, או ע"י מזונות שבהם נמצאים חומר מתאים וטמין או מינירל. אדם לך אם תענה לשאלתי ותייעץ לי מה לעשות ואיך לטפל. תודה מראש מצפה לתשובה, מרקו.

25/04/2002 | 14:39 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מרקו, בהחלט קיימות תרופות נגד דיכאון המגבירות את הפרשת הסרטונין במוח ובנוסף לטיפול בדיכאון הן גם פועלת נגד תופעות חרדתיות ופוביות שונות. יש אמנם להמתין 2-4 שבועות עד תחילת פעולתן, אך הן בהחלט עוזרות. פנה לרופא המשפחה שלך ובקש הפניה לרופא פסיכיאטר שיתאים לך תרופה כזו. אין ויטמינים או מינרלים שעשויים לסייע לדיכאון, בוודאי לא לחרדות ברמה שאתה מתאר, וגם אם יש לכך פרסומות בחנויות טבע שונות, יעילותם של מוצרים אלה מעולם לא הועמדה במבחן מדעי, כמו שמקובל לגבי תרופות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה