למה זה מטריד אותי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

07/04/2002 | 16:31 | מאת: חולמת בהקיץ

שלום יצר איתי קשר מישהו שמזמן מזמן היה לנו איזה סטוץ זה היה לפני כשמונה שנים שהיינו בצבא ... מאז שנינו נישאנו בכלל לא הייתי איתו בקשר בכל התקופה הזאת. לפעמים נזכרתי בו בערגה כי היה לנו סקס מופלא וחיבור שאני חושבת שלא חשתי אף פעם (אולי עכשיו אני מקצינה את התחושות) ובכל זאת אחרי כשבוע הכל נגמר ... הוא יצר איתי קשר באמצעות האינטרנט ואנחנו מתכתבים מעין שיחות תמימות כאלה על מה קרה מאז .... אני מתה להגיד לו שהיה לי איתו סקס מדהים ולברר למה זה לא הבשיל לידי קשר ... אבל זה נראה לי קצת חודרני מדי ואולי לא יובן כהלכה...(לא שהייתי מתנגדת לאיזה לילה סוער איתו שוב....) האם להעלות את הדבר ...או להירגע במקלחת קרה?

07/04/2002 | 16:45 | מאת: ליבי

באנגלית קוראים לזה: the road not taken תמיד נחשוב "מה היה אם"... אם הייתי הולכת בדרך האחרת במקום זו שבחרתי.. אם הייתי ממשיכה את הקשר עם הבחור ההוא חלומות ופנטזיות זה נחמד...עד שזה מתחיל להרוס את חיי היום יום את נשואה, נכון? טוב לך איפה שאת? באמת טוב? השאלה "מה היה אם" היא רק פנטזיה עבורך?

07/04/2002 | 17:38 | מאת: ליאת

לחולמת בהקיץ שלום, לדעתי תחשבי טוב טוב לפני שאת עושה צעד שתתחרטי עליו. קשר מסוג כזה רק יכול להרוס לך את החיים (במיוחד אם את נשואה). מניסיון זהו סוג הקשרים הלא בראים שאסור לחזור אליהם כדי לא להתאכזב מחדש. פנטזיות זה דבר נהדר, במיוחד שמדובר בסקס..... אבל אנחנו בני -אדם עם רגשות ואז מתחילה הבעיה הגדולה, אנחנו לא תמיד יודעים להפריד בין ריגושים, הנאות ורגשות ואז תמיד יש צד שנפגע. תחשבי טוב לפני שאת פועלת ואם לדעתך את יכולה להתמודד עם זה נפשית אז תפעלי ותעשי מה שאת רואה לנכון. שלך ליאת

07/04/2002 | 18:05 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חולמת בהקיץ, אני חושב שמה שמטריד אותך, או מה שלפחות צריך להטריד אותך, זה מה חסר בחיי הנישואין שלך שהביא אותך להיכנס לאינטרנט, לצ'וטט עם אנשים ולפלרטט איתם. נדמה לי שעל נקודה אחת עלית בעצמך והיא האידיאליזציה של העבר. לרבים יש נטייה לכך. אין ערובה לכך שמה שקרה במשך שבוע לפני שנים יחזור על עצמו ואין ערובה גם לכך שקשר מיני יסתכם בקשר מיני. אחת הסכנות המעשיות במין מחוץ לנישואין (אגב, יותר אצל נשים הנוטות להיקשר רגשית) הוא התפתחות הקשר לקשר רגשי שעלול לחבל בחיי הנישואין שלך. מקלחת קרה לא תפתור את הבעיה לדעתי, אך שיחות עם איש מקצוע אם בטיפול אינדיבידואלי ואם במסגרת טיפול זוגי, במידה ובעלך ישתף פעולה עם כך, עשויות לעזור להבין מה חסר לך בחיי הנישואין שלך, כיצד ניתן למלא חסר זה בתוך הנישואין וכיצד ניתן לעדן את הדחפים שאינם ניתנים למימוש בקשר עם בעלך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

08/04/2002 | 08:40 | מאת: חולמת בהקיץ

דר' רובינשטיין ראשית לא נכנסתי לצ'אט הקשר נוצר באופן אחר ,מה שלא משנה את העובדות שיש איזשהוא חוסר. אגב אני לא צריכה לבדוק את החוסר עם מומחה מאוד ברור לי מהו החוסר... ת ש ו קה ולמרבית הצער זה לא משהו שאני אפילו מתגעגעת אליו אלא פשוט משהו שנעדר ממערכת היחסים מראשיתה, ופשוט איפשר לי בצורה מסוימת לשלוט בקשר ולהוביל אותו כפי שחשבתי היום במבט לאחור יש חורים רגשיים רבים יחד עם הרבה דברים מספקים שאולי אין לזוגות אחרים. קשה לי להאמין שנוכל לפתוח נושא כזה בלי לסיים את הקשר ואת זה אני לא יודעת אם אני רוצה.... האם "גיחות" קצרות אל מחוץ המסגרת רעות ? הרי אין מערכת מושלמת ויש לי כל כך הרבה וחסר לי משהו שניתן להשלים בחוץ מה רע בכך?

מנהל פורום פסיכותרפיה