השפעות לוואי נפשיות של תרופה נגד תיאבון

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

23/04/2002 | 12:27 | מאת: עדייה

שלום, התחלתי לקחת כדור בשם רדוקטיל המונע תיאבון. הכדור מצריך מרשם ואמור להיות עם תופעות לוואי קלות. בזמן לקיחת הכדור הרגשתי יותר מרץ ואופטימיות כאילו אני לוקחת משהו אנטי דיכאוני. התחלתי לחשוב שאולי יש לכדור השפעות על מצבי רוח. אם אכן הוא פועל על חלקים במוח הקשורים לפעילות הנפשית האם הוא גם יכול להזיק או להפריע באיזון העדין של הנפש (למשל האם הוא יכול להתערב בפעילות הנוירוטרנסמיטורים...)

25/04/2002 | 02:06 | מאת: ליבי

אני גם לוקחת רדוקטיל הכדור אמור להשפיע על הסרוטונין במוח הכדור לא מומלץ לכאלה הנוטים לדיכאון או לחרדות ישנן עוד כמה אזהרות עליו ואני אישית מציעה לך לקרוא אותן יש לך היסטוריה של מצבים נפשיים "עדינים"? חוץ מזה - מי שיידע על השפעות הרדוקטיל הוא פסיכיאטר. דבר שאין כרגע בפורום בהצלחה עם הדיאטה

25/04/2002 | 10:56 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עדיה, רדוקטיל שייך לקבוצת SSRI והוא פותח במקורו כתרופה נוגדת דיכאון, שנועדה להתגבר על תופעת הלוואי הנפוצה של יתר התרופות מקבוצה זו, אשר פוגעות בחשק המיני וביכולת להגיע לאורגזמה. בבדיקות יעילות של התרופה נמצאה שהיא אינה מספיק אפקטיבית לטיפול בדיכאון, אך לעומת זאת, היא יעילה כמפחיתת תיאבון. קיימת גם טענה, שעדיין אין לה תמיכה מחקרית מספקת, ולפיה התרופה מזרזת גם את המטבוליזם ומסייעת לשריפת קלוריות. על כן, השיפור במצב הרוח שאת מתארת איננו מפתיע. אמנם התרופה לא הוכחה כיעילה מספיק לצורך שיווקה כתרופה נוגדת דיכאון, אך בהחלט קיימים מקרים בהם היא גורמת לשיפור במצב הרוח. בניגוד למה שנכתב כאן, אנשים הסובלים מדיכאון הסובלים גם מהשמנה יכולים לצאת נשכרים מהשימוש בתרופה זו, אך אם הם לוקחים תרופות אחרות נוגדות דיכאון מן הראוי להיוועץ בפסיכיאטר כדי לוודא שאין התנגשות בין התרופות. התרופה חייבת במרשם רופא ולכן אני משער שהרופא שרשם לך אותה יודע אילו תרופות אחרות את לוקחת. כידוע לך, השימוש בתרופה מוגבל ל-6 חודשים ובמהלך השימוש יש לבדוק לחץ דם, משום שבמספר מקרים היא גרמה לעלייה חדה בלחץ הדם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה