וורקהוליזם

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

22/04/2002 | 14:35 | מאת: לושקי

שלום רב, הייתי מעוניינת לדעת האם ניתן לטפל במחלת הוורקהוליזם, האם זאת בכלל מחלה? איזה סוג של טיפול מציעה הרפואה המערבית: פסיכולוגי פסיכיאטרי או משהו אחר? כיצד עלי להשפיע על האדם לקבל טיפול? תודה מראש.

23/04/2002 | 07:24 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לושקי, אני מבין שלא את הוורקוהולית, אלא את פונה בשם מישהו אחר. ווקהוהוליזם ניתן להגדרה כסוג של התנהגות כפייתית או התמכרכותית, אם כי הוא אינו מוכר בפני עצמו כהפרעה נפשית. הואיל ומדובר בהתמכרות לתחום שהזוכה להכרה חברתית, עבודה, ברוב המכריע של המקרים, האדם עצמו לא יגדיר זאת כבעיה ובוודאי שלא יפנה לטיפול. הניסיונות להפנות אדם לטיפול בבעיה כלשהי, אם הוא עצמו אינו מגדיר זאת כבעיה נידון מראש לכישלון. אם האדם עצמו יוזם את הפנייה יש טעם להעמיד את השאלה ממה הוא בורח במרכז הטיפול. אם מדובר בבעלך, למשל, את יכולה להעמיד את אותה שאלה בפני עצמך, לשאול ממה הוא בורח ולנסות לקבל תשובות מתוך הקשר הזוגי ביניכם. ואם יש לך השערה ממה הוא בורח, אולי ניתן לטפל בזה ע"י שינוי התנאים בבית. זו כמובן רק השערה, משום שאינני מכיר אותך ופנייתך קצרה מאוד. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה