לימודי פסיכותרפיה אקזיסטנציאליסטית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

06/04/2011 | 22:51 | מאת: סיגלית

שלום ליאת, אני מסיימת השנה לימודי תואר ראשון בע"ס, ובעתיד כוונתי להמשיך ללימודי תואר שני קליני. חשבתי להמשיך אחרי כן ללימודי פסיכותרפיה, ולאחרונה הבנתי שיש תוכנית של סמינר הקיבוצים של תואר בפסיכותרפיה בגישה אקזיסטנציליסטית (תחום שמאוד מעניין אותי), אבל חשוב לי לדעת מה המשמעות של הלימודים הללו הזה? האם אחריו אני אוכל לכנות עצמי פסיכותרפיסטית? (חשוב לי להגיד שאני עדיין מתכננת אחריו לעשות תואר שני בע"ס קליני). אני אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא, תודה מראש סיגלית

שלום סיגלית, אני לא יודעת אם התעודה מוכרת תהיה מוכרת באיגוד הישראלי לפסיכותרפיה, היא כן תהיה מוכרת באגוד הבריטי. הייתי ממליצה לך פשוט להתקשר ולברר. להתקשר לאגוד הישראלי לפסיכותרפיה ולבדוק עימם וכן לבדוק יותר בסמינר הקיבוצים. בכל אופן- בין כך ובין כך תקבלי תעודת פסיכותרפיסטית ולכן תוכלי לעבוד ככזו. מה שכן, לא ברור לי מדוע את רוצה דווקא להתחיל עם הפסיכותרפיה ולא לעשות קודם כל תואר שני בע"ס. אחרי תואר שני בע"ס תוכלי להרשם לאחד מבתי הספר באוניברסטאות שבודאות מוכרים באיגוד. בכל מקרה...בהצלחה! ליאת.

10/04/2011 | 15:13 | מאת: סיגלית

שלום ליאת, תודה על התשובה, דיברתי עם מספר גורמים רלוונטים ואני אכן צריכה לקבל עוד מידע כדי לקבל החלטה מושכלת. לשאלתך, ישנם כמה גורמים להעדפה זו- ראשית, התחום האקזיסטנציאליסטי מאוד עניין ומעניין אותי כבר תקופה ארוכה (מאז שנחשפתי אליו). בכדי להתקבל לתואר שני בע"ס קליני, הבנתי שצריך לא מעט השתלמויות מקצועיות (שכמובן עולות כסף), וכן לעבוד לאורך שנתיים (אורך התקופה, כתלות במוסד הלימודים) וכשגיליתי על התוכנית הזאת אמרתי שכך אתפוס שתי ציפורים במכה אחת, בהנחה והלימודים יוכרו לצורך הקבלה לת. שני (גם זאת אני בודקת כעת) אז אני אקבל גם לימודים מרתקים וגם את הת. השני. בנוסף, אם אחליט שלימודים אלו לא הספיקו לי, אני עדיין יוכל להירשם ללימודים במוסד אחר מכיוון שממילא לימודי פסיכותרפיה במוסדות אחרים דורשים תואר שני. אשמח לתגובתך אם משהו נראה לך לא הגיוני או לא אפשרי :) תודה שוב, סיגלית

מנהל פורום פסיכותרפיה