פסיכולוגים

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

19/04/2002 | 02:11 | מאת: מרום

היי! 1. אז ככה אני אדם חסר ביטחון , וביישן ואני לא ילעה אותכם בכל התסבוכים שלי כי הרבה כבר הצלחתי להבין את עצמי בעזרת פורומים בסגנון זה (באתרים אחרים), אבל חשבתי הרבה על זה (על הביישנות) וזה הכל בגלל שאני הומו, ולא זו ודי אני גם קצת טרנסוויסט ובגלל שאני אישית נרתע מטיפוסים כאלו, כמוני אני יכול להבין שאנשים מלגלגים עלי , ובגלל זה אני לא עונה להם. עכשיו,מה אני בעצם עושה יש לי הסכם לא רשום עם החברה , אני לא מציק להם והם לא מציקים לי! , אני לא יביע דיעות וישתוק והם לא ישאלו אותי וכו'.. ( ולכן כל החיים אני לא יכול להגיד מה אני באמת חושב) אעפ"י שיש לי דיעות בריאות (ומעניינות)בהרבה נושאים והייתי יכול לעזור להרבה אנשים... 2. אני סובל מחרדות ומדיכאון מסויים, אני לא יודע אם זה כתוצאה ממה שכתבתי בסעיף 1 או לא, אבל בכל אופן זה נורא מפריע לי, ובכלל אני נורא רגיש ולכן אני ניעלב בקלות מאנשים (זו גם סיבה שאני משתדל לשמור מרחק מאנשים מה שבטוח , בטוח) (נראה לי שאצלי זה קליני, כיון, שאני או בהיי גבוה או שאני בדאון נמוך ביותר) 3. אני מאובחן כלקוי למידה, ואני חסר ריכוז וקשה לי ללמוד הרבה זמן אעפ"י שאני אוהב ללמוד (אולי זה בגלל שאני מתבייש מההורים שלי שלא יחשבו אני "חרשן" אני יודע שזה נראה אבסורד אבל ככה אני מרגיש כלפי הורים שלי, וחשבתי אולי לנסות את התרופה ריטלין 4. אני קצת פלגמטי, וחסר חיות (חוסר הריכוז שלי אינו נובע מההיפראקטיביות כמו אצל רוב הלקויי למידה) האם ניתן לפתור את זה (את סעיף 4) 5. נורא, נורא , נורא קשה לי לקום בבוקר מתי שכל עם ישראל קם ולצאת לרח' ולשמוע את רעש המכוניות והאנשים שמדברים וכו', אני לא יודע באיזה עבודה אוכל לעבוד שמתחילים יותר מאוחר ממה שמקובל ומסיימים גם יותר מאוחר ממה שמקובל, פשוט זה לא יאומן עד כמה זה משגע אותי, אני ממש שונא את הבוקר עכשיו לאור כל מה שכתבתי כאן האם אני צריך ללת לפסיכולוג? או לפסיכאטר? האם ניתן ללכת לפסיכותרפיסט (האם זה לא פסיכולוג?! (-: ) מטעם קופ"ח (אני בקופ"ח הכללית בחיפה)? איך עושים היפנוזה? ומי אחראי לכך שלא יגרמו נזקים בעקבות ההיפנוזה? מה זה בדיוק קינסולוג , והאם הוא עוזר? האם יש תרופות לבעיות השעלתי כאן או שהן בעיות שיש לכל אחד והן ל זקוקות לתרופה או לטיפול? ועוד 2 שאלות הכי חשובות לפני סיום 1. מה אני יעשה אם הרופאת משפ' לא תסכים לתתלי הפניה לפסיכיאטר? (כי היא ממש , אבל ממש נורא קמצנית) האם אני חייב לספר לה את כל הסיפור על מנת שהיא תתן לי הפניה? 2. האם התק הפסיכולוגי שלי נשאר חסוי כלפי כל אדם בעולם? באיזה מצב כן יוכלו לראות אותו? האם זה יפריע לי במידה ואחליט ללמוד פסיכולוגיה בעתיד, (כי הרי אז יראו את כל התסביכים הנפשיים שלי...) ובכלל , הומו מוצהר או טרנסקסואל/ית יכול להיות פסיכולוג (עפ"י ההגדרה של מי שמחליטים כן או לא )? 3. אני בן 21, השתחררתי אחרי חצי שנה על נפשי בגלל הדיכאון שהיה לי שם (שנבע בין השאר מהצורך לקום בבוקר וביחד עם כולם), יש לי חלק מהמסמכים שהפסיכולוגית שם רשמה עלי, האם תיהיו מעוניינים שאכתוב אותם פה? האם כדאי להגיד לפסיכולוג/ פסיכאטר שאבוא אליו בדבר השחרור שלי או להגיד לו שזה מסיבות רפואיות? אני יודע ששאלתי פה המון שאלות, אבל אנא התייחסו בבקשה לכ-ו-ל-ן באמת המון המון תודה על כל תשובה שתיהיה פה תבורכו כולכם להת'

19/04/2002 | 18:44 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מרום, צר לי על הבעיות הרבות מהן אתה סובל. בגלל המגוון הרחב של הקשיים שהעלית, אני מרגיש שיהיה זה לא אחראי, לא מקצועי וגם חסר משמעות להתייחס לכל בעיה נקודתית. בשורה התחתונה אתה סובל מדיכאון והכתובת המתאימה ביותר לצורך כך הוא רופא פסיכיאטר, שאליו רופאת המשפחה שלך תיתן לך הפניה, ללא ספק, ועל פגישותיך איתו חלה חובת חיסיון רפואי. מהפסיכיאטר תוכל לבקש הפניה גם לשיחות אצל איש מקצוע בשירותי בריאות הנפש הניתנים במסגרת קופ"ח הכללית בחיפה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

20/04/2002 | 21:33 | מאת: מרום

לא עניית לי על מס' שאלות אודה לך מאוד אם תענה לי עלךיהן עכשיו 1. האם פסיכולוג זה כמו פסיכותרפיסט? האם זה מילים נרדפות לאותו בעל מקצוע? אל-לא מה ההבדל בניהן? 2.מה זה קינסלוג? 3. וזה הכי הכי חשוב לי לדעת, האם מישהו יכול לראות את התיק הרפואי-פסיכולוגי שלי?! והאם כאשר אני ירצה ללכת ללמוד פסיכולוגיה , דבר זה יעמוד לי לרועץ? 4. האם עפ"י אמות המידה של הפסיכולוגים בארץ הומו/טרנסקסואלית יכול לשמש שפסיכולוג קליני? תודה רבה

20/04/2002 | 10:58 | מאת: אלה

תחליף את רופאת המשפחה קודם כל.

מנהל פורום פסיכותרפיה