כל הזמן בוכה- תעזרו לי בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

08/04/2002 | 08:06 | מאת: חסויה

שלום, אני בחורה בת 21 שלא היה לה אף פעם חבר...אני אדם חם , אוהבת מאוד את החברות/משפחה שלי.. יש לי הרבה חברות ואני באמת נחמדה אבל עדיין לא היה לי חבר... אני כל הזמן בדיכאון, בוכה, עצבנית, מוציאה את הכל על אמא שלי. אין לי חשק לצאת מהבית, רוצה לישון הרבה (המצב הבטחוני גם לא עוזר...- אני נורא פוחדת). אני מוכנה לעזור מאוד למשפחה שלי, תמיד. כרגע יש לי מישו שכביכול לא רוצה/יכול להיות במחוייבות, אז אנחנו נפגשים פעם בשבועיים-חודש. אני מאוד מאוד אוהבת אותו (הוא יודע את זה, אבל אין לו כל כך זמן אליי/ או חשק אליי). אני מתוסכלת - מה יש בי שאף אחד לא רוצה אותי? למה לא היה לי חבר אף פעם? אני בחורה ביישנית וזו הסיבה היחידה שנראית לי לעין אבל די!!! אני בת 21! מה לעשות? אני גם בתק' ממש רעה בשבילי - אני מחליטה את ההחלטות הגרועות של החיים שלי תמיד - אני שונאת את העבודה שלי, ממש שונאת . אבל להתפטר זה לא רעיון כל כך טוב במצב של היום... מה לעשות?

08/04/2002 | 13:07 | מאת: רוני

הסיבה שאת ביישנית זה בגלל שאין לך בטחון עצמי ואת מדמה לעצמך שכולם מנסים לראות עלייך בעיות וכמה שאין לך בטחון כלפיהם, לכן העצה היא פשוט להפסיק להיות ביישנית וזה על ידי זה שתתחילי לאט לאט להטיל ספק בזה שכולם מסתכלים עלייך ומנסים להבין את החוסר ביטחון שלך, וכך תוכלי להציג את עצמך באופן טבעי לאנשים ולהראות להם את היכולת שלך וכו' וזה יגרום לך שחרור לחץ והתחברות לחברה ולחברים אבל כל זה ילך לאט לאט ואל תצפי לקבל מהר בטחון מלא כלפי אנשים רק תתחילי לפחות להטיל ספק בדמיון שלך שכולם מסתכלים עלייך, ותנסי לשחרר לחץ כלפי אנשים ואז תראי שגם הם לא יהיו לחוצים ממך. אני מקוה שעזרתי לך רק דיברתי לפי הבעיות שהיו לי בעבר וזה מאד עזר לי.

08/04/2002 | 14:03 | מאת: חסויה

אני לא כזאת ביישנית, אני לא מורידה את המבט כל פעם שמישהו עובר... אנימאוד חייכנית לאנשים שאני מכירה....הבעיה עם אנשים חדשים שאני לא מכירה - קשה לי לתקשר!

08/04/2002 | 19:06 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חסויה, מתיאורייך נשמע שאת נמצאת בדיכאון ושהקושי למצוא חבר הוא רק קצה הקרחון. אני מציע לך לפנות לטיפול מקצועי שיעזור לך קודם כל להתארגן מול שפע הקשיים שאת מציינת למעשה בכל תחומי החיים ואח"כ לטפל בהערכתך העצמית הנמוכה. את נשמעת בחורה נבונה מאוד והאבחנה שלך שבזמן קשה לא כדאי לקבל החלטות חשובות נכונה ומעידה על כך שטיפול יכול לעזור לך מאוד, מה גם שאת צעירה, אישיותך לא עוצבה סופית ולכן גם תהייה נכונה לשתף פעולה עם מטפל מתאים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה