צורך לתת ואי יכולת לקבל

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

04/04/2007 | 14:32 | מאת: כרמן

כפי שכתבתי קודם יש בי צורך לתת - מלווה בצפיות - ואי יכולת לקבל. ראשית, תודה מכל הלב על התשובה המהירה, ותרשה לי לציין שקלעת בול, ממש בול - הצורך שלי לתת מלווה בצפיה "מוסרית" : לקבל בחזרה יחס טוב. וזה באמת חומת הגנה בפני תלות. כי אין לי יכולת , פשוט אין לי יכולת להרגיש תלויה במישהו או משהו. אני בת 72 , במהלך חיי התגברתי על תלות בכדורי הרזיה, תלות בסיגריות, תאונת דרכים שבה אבדתי עין - והכל בכוחות עצמי, בלי שום תמיכה משפחית. לא משום שלא רציתי, אלא משום שאיש לא היה מוכן להושיט יד. העזרה היחידה שאליה פניתי ואותה קיבלתי בצורה בלתי רגילה היה הרופא הפסיכיאטרי שאליו פניתי כדי להתגבר על כדורי ההרזהיה, ולדאבון לבי הוא מת. עכשיו אני אקח את ה"עצם" שנתת לי ואשב לי בנחת ואנסה לפתור את הבעייה. בהתחשב בידע והנסיון הרב שרכשתי בנושא פסיכולוגיה ופסיכיאטריה אני מקווה שאצליח. אם לא ייתכן מאוד שאשמע בעצתו של קונפוציוס שאמר לנו דבר מאוד חכם: "..בגיל 70 כל מה שאדם עושה - הוא הדבר הנכון..." מה דעתך דר רובינשטיין, האם אצליח? חג שמח ושוב תודות עמוקות והערכה רבה על העבודה הנהדרת שאתה עושה. אני גם מאוד מעריכה את ניסוח התשובות שלך. פשוט נפלא לראות כזה ניצול מעולה, יפה והוגן של המדיום הנהדר הזה שקוראים לו אינטרנט. ברוריה

05/04/2007 | 09:13 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ברוריה, אני מצטער לקרוא על הקורות אותך ואני בהחלט סבור שתעשי הרבה דברים נכונים גם בגילך המבוגר - קרוב לוודאי עם הרבה פחות שטויות מפעם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com

מנהל פורום פסיכותרפיה