החלפת מטפלת

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

06/12/2020 | 22:15 | מאת: צחי

שלום ליאת ביתי בת 18, טופלה בעבר אצל פסיכותרפיסטית שמתמחה בהבעה ודרמה בטיפול בילדים ונוער. כילדה וכנערה סייעה לה ונראה שיפור . בארבעת החודשים האחרונים חזרה לטיפול אצלה, התעוררה חרדה רבה שמלווה בהתקפי חרדה. החרדה עוצמתית ולמרות שחלפו 4 חודשים הילדה במצב מחמיר לטעמי. בשיחה עם המטפלת ניסיתי להתייעץ מה עלי לעשות, והיא ציינה כי אין משהו אחר שעלי לעשות. הילדה משוחחת איתי ואני מקשיב ומנסה להרגיע (השיחה מרגיעה אותה למעט זמן לעיתים ). אני מתחיל לחשוב שהטיפול לא מסייע לה, וכנראה סייע לה כילדה, המטפלת מתמחה בילדים ונוער ואולי פחות מתאים טיפול במבוגר?. אני שוקל להעביר את הילדה לטיפול של פסיכולוגית קלינית שקבלתי המלצות מאנשים קרובים שטיפלה בהם במצבי חרדה. אשוחח עם הילדה בנושא כמובן. אודה לשמוע את דעתך בנושא, מה מומלץ במצב כזה, וכן האם יש משהו חשוב בשיחה עם הילדה, וכן בשיחה עם המטפלת ? תודה רבה

היי צחי שאלתך מאד חשובה ומניחה שאף מייצגת הורים בסיטואציה דומה. ראשית עצם העובדה שאתה "חושב" את המעבר כותב ומתייעץ כבר מראה את העובדה שאתה כהורה "רואה " את בתך ומבין שמעבר כזה עלול להיות קשה לה וכן אתה מעלה מחשבות לכאן ולכאן שנשמעות כמאד משמעותיות. יכולה לשתף את משבותיי ומניחה שתקח מזה את מה שמתאים לך. לגבי החרדה שמתעוררת כעת: לעיתים בתחילת טיפול מכיוון שצפים נושאים רגישים שהמטופלת (במקרה הזה בתך) אולי לא דיברה עליהם באופן עמוק יש על פי חוץ "רגרסיה" ואף תחושה של הצפה והחמרה כאשר בהמשך המצב מתהפך וישנה בדרך כלל הטבה ושיפור. נגיעות "בפצעים" תמיד כואבות בתחילה אך לאחר "החבישה" המצב טוב יותר. חשוב להבין עם בתך מכיוון שהיא כבר בת 18 כיצד היא חווה את הדברים ? ואולי אך רק באישורה כמובן גם לשוחח עם המטפלת ולהבין האם הדברים אכן כך כפי שכתבתי. במידה ואתה מרגיש שהמטפלת פחות מתאימה לה כבגירה שוב... חשוב מאד שבתך תראה את הדברים כמוך משום שגם לקטוע קשר שהוא כנראה משמעותי עבורה ונמשך לאורך זמן יכול להיות מעשה מעורר חרדה כעת. בדגש על כעת. אם בתך אינה מסכימה חשוב שתשקול האם כדאי ללחוץ עליה כי כנראה היא כן רואה את הפגישות עם המטפלת כמקום בטוח בשבילה. אתה כן יכול להראות לבתך שאתה דואג ואיכפת לך ולומר שקיבלת המלצות גם על מישהי אחרת ובמידה והיא תרצה תוכל להפנותה לשם. כל זה צריך להעשות בזהירות כדי לחוש היכן נמצאת בתך במבחינה רגשית. חשוב שתרגיש את הדאגה שלך אבל לא את הלחץ והחרדה שאולי יגבירו את שלה, כי יחד עם זה חשובה גם התחושה שאתה מאמין בה סומך עליה מקווה שהדברים ישתפרו ועוד. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה