נער שבטוח שהוא מכוער ממש

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

22/09/2020 | 22:14 | מאת: אמא

בני בן 15 תמיד היה מאוד חסר בטחון הוא נער חתיך ויפה אבל הוא בוכה ומקגיש מאוד מאוד מכוער. לא אוהב את המראה של עצמו,וכמה שיטפח את עצמו תמיד ירגיש מכוער. הוא מאוד ביקורתי לגבי עצמו, ולא אוהב כלום במראה שלו. מרגיש מכוער! ממש עצוב לי לראות נער יפה רואה את עצמו כל כך מעוות. היה בטיפולים פסיכולוגים שלא עזרו. לא יודעת מה עוד אפשרי לעשות?? האם זאת מחלת נפש?

היי לך אמא יקרה שומעת ממה שכתבת הן על הסבל שלך והן על הסבל של בנך זו לא מחלת נפש יכולות להיות מספר סיבות לכך שזו בעצם התוצאה שלהן. (פגיעה קשה בדימוי עצמי ודימוי גוף) השאלה היא האם את יודעת מדוע הטיפולים לא עזרו? האם היה קושי ללכת? מה הייתה התקופה שבה היה בטיפול? האיזה גיל? חשוב לזכור שהוא כעת בגיל ההתבגרות...מתי התחילה הבקורת העצמית? האם קדם לכך ארוע כלשהו ? אני שואלת אותך כרגע שאלות שחשוב שתעני לעצמך או אף פה ואיתן אפשר להתקדם. חשוב כן לנסות להמשיך ולטפל בבעיה אבל לפני כן להבין מה קרה עד כה. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה