זיהוי בעיות פסיכולוגיות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

11/08/2020 | 19:55 | מאת: מנ

עשיתי שינוי של מעבר דירה (בפעם הראשונה ) אני מוצאת את עצמי מאז שנכנסתי לדירה (שזה לא לפני הרבה זמן ) אני מרגישה עקיצות למרות שאין שום סימן על העור של עקיצות או כול דבר אחר שמסביר את התופעה של עקיצות אילו .. אני לא יודעת אם זה פסיכולוגי או באמת בעיה רפואית או כול בעיה אחרת אחרת שאינה רפואית ... אני מעוניינת לדעת איך ניתן לזהות שזה פסיכולוגי ולא באמת בעיה לא פסיכולוגית ?

היי לך קודם כל כמובן לבדוק שאין מפגעים בסביבה שיכולים להסביר את הגירוד: יונים, פרעושים, קרציות... כאלו :) לפעמים הם מאד קטנים ולא נראים לעין ולכן קשה לדעת. במידה ואין כאלו בסביבתך עדיין יש אפשרת שמדובר בבעיה רפואית כי יש בעיות רפואיות שמייצרות גרד פנימי. לכן כדאי לבדוק זאת עם רופא/ה משפחה. במידה וכל זה נשלל אז כנראה שאכן מדובר במתח פנימי שעלול להתבטא בגירוד. בכל זאת עברת דירה לאחרונה כך שכנראה שיש הרבה אפשרויות וסיבות אבל אולי זוהי גם תקופת מתח נפשי ופיזי עם הרבה דברים שעל כתפייך... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה