הטיפול הנכון לשוהה בחו"ל

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

09/05/2020 | 08:21 | מאת: בדוי

שלום למומחים. רציתי להתייעץ לגבי הטיפול הנכון עבורי אני אספר בקצרה-שוהה בחו"ל למעלה מ4 שנים רצוף בשנה וחצי אחרונות עברתי מסע מייגע ומתיש מאוד בחיי ולפי מה שקראתי באינטרנט ההבחנה שלי שאני סובל מטראומה של ניתוק ריגשי(דה פרסונליזציה) שקרתה לי כתוצאה מעישון יתר של גראס בבת אחת שגרם לי להכנס להרבה מאוד חרדות מחשבות לא טובות ולפעמים בלתי נשלטות במחשבות שלי טופלתי בנוגדי דכאון מסוג ZOLOFT למשך כמה חודשים והפסקתי וכרגע אני מרגיש עדיין שההרגשות האלה לא חלפו לגמרי ואני מעוניין להתחיל טיפול פסיכולוגי מכיוון שאני נמצא בחו"ל הפסיכולוגים המקומיים מדברים אנגלית והעדיפות שלי היא כמובן מישהו שדובר שפת אם,האם תוכלו על להמליץ מה הדבר הנכון לעשות עבורי כרגע מבחינת טיפול?

היי לך בהחלט מבינה את הקושי לערוך טיפול שאינו בשפת אם. נראה לי שיש פה שתי אופציות או לנסות עוד לחפש מטפל/ת דוברי עברית יחסית בסביבתך או לפנות למטפלים אונליין בארץ (כיום לאחר הקורונה האפשרות הזו נפתחה אצל הרבה מטפלים) ולפנות לאחד/ת מהם/ן כדי לקבל טיפול. מנסיוני טיפול בזום עובד נהדר. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה