שאלה לגבי מחשבה אובססיבית על בחור

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

01/05/2020 | 12:03 | מאת: רינת

שבת שלום ליאת יקרה כמו שאת יודעת אני התחלתי טיפול במועדון וממש טוב לי שם ויש לי צוות מדהים,הבעיה שהשיחות הפרטניות לא התחילו יש בינתיים רק קבוצות. אני מרגישה הרבה יותר טוב עושה הליכות מוזיקה אבל דבר אחד מפריע לי, אני כבר הרבה זמן מאוהבת במישהו ואני יודעת שאין לי סיכוי איתו וכמה שאני מנסה לצאת מהמחשבות עליו אני לא יכולה. הוא כל הזמן בראש שלי, אני לא מתקשרת אליו או שולחת לו לפייסבוק כי אין לי פייסבוק גם. אבל הוא כל הזמן בראש שלי כל הזמן חושבת עליו אני ממש רוצה לדבר איתו אבל שוב מסיבה אישית אין לי סיכוי. אשמח עם תוכלי לתת לי טיפ ממש קטן ואחרון ובאמת סליחה על ריבוי השאלות זו שאלה אחרונה. עם תסכימי הייתי שמחה לדעת איך מוציאים מישהו מהראש קשה לי לצאת ממנו אני פיתחתי אליו רגשות מאוד חזקים. ליאת תבורכי את תעשי לי מצווה עם את יכולה לתת לי טיפ קטן. יש עוד קצת זמן עד שהשיחות הפרטניות יהיו שוב רק קבוצות יש לנו. מאחלת לך סוף שבוע מקסים שבת נפלאה. אבל בלי שום קשר אני מרגישה יותר טוב אפילו מצויין. רק משהו אחד לא טוב לי וזה הבחור הזה. תבורכי

היי רינת מחשבות אובססיביות אכן יכולות להיות מעיקות מאד אפשר להתייחס אליהן בכמה דרכים דרך אחת היא לשאול את עצמך למה בדיוק את כמהה? למשל: האם הבחור הזה מייצג משהו שאת צריכה? האם בפנטזיה לגביו עולה איזשהו צורך? דרך אחרת יותר בכיוון קוגנטיבי התנהגותי היא לנסות להתייחס למחשבות הללו באופן שבו אנחנו רואים עננים בשמיים. מהי הכוונה? שהן באות והולכות , פשוט שם . לא להלחם בהן אלא רק לדעת שכפי שבאות כך הולכות. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה