תודה ..היה משמעותי מאוד מאוד ובודקת כרגע איך ומה. ..

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

29/10/2019 | 21:32 | מאת: מכל

היי ליאת, תודה על התשובה. לא פשוט. 9 וחצי שנים אצל המטפלת הזאת. בהתחלה מאוד אנטנסיבי. התכתבויות במייל ( לפני הניידים) אחר כך בנייד, שיחות כשהיה צריך ועוד פגישות נוספות ופגישות ארוכות לפי הצורך. תלות גדולה שהובילה לאט לעצמאות .. רצף ארוך כמעט ללא ביטולים. לא מצדה ולא מצידי. האם כשאצטרך אחזור לאותה מטפלת? מאמינה שכן, מאמינה שארצה לעדכן... האם נתקלת במטופלים שחזרו? האם יצא לך לשמוע מהם? להתעדכן? הרי זה תלוי רק במטופל... בנתיים צריכה לתת צ'אנס לפרידה. קשה לי ואני תוהה איך יודעים שנהגתי נכון? שהפרידה הייתה נכונה לי? כל כך התרגלתי לטיפול.זה לא כמו שנה או שנתיים...זאת תקופה ארוכה ממש!!! כמה זמן ארגיש ככה?? זה לוקח זמן להתאפס? מרגישה שמצב הרוח שלי משתנה. פעם אני ממש בסדר ופעם ממש עצוב לי שנפרדנו... כמה זמן לתת הזדמנות לפרידה שאחרי הפרידה?? תודה

היי מיכ שאלת הרבה שאלות חשובות. לפעמים חוזרים לאותה מטפלת לפעמים לא...לא: כי מרגישים ששם מוצה משהו או כן: כי מרגישים שלחזור לאותה אחת זה קל יותר ומוכר ומרגיש "בבית". יש הרבה יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן. בהחלט יש מטופלים שחוזרים וגם הרבה פעמים כשחוזרים חוזרים "בפאזה" אחרת ופתאום הטיפול הוא אחר. התבוננויות אחרות מצב חיים שהשתנה, התבגרות ועוד. לגבי התחושות שאחרי הפרידה ....התשובה מורכבת. יתכן שהגעגוע או הצורך יפחת יתכן שתרגישי צורך לחזור וזה יחלוף או שמא הצורך יישאר ואז צריך לתת לו מענה. נשמע לי שבעיקר חשוב להקשיב לעצמך :) ולתת מקום לכל מה שעולה. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה